Oglas
· · Komentari: 0

Da li ste čuli za Klugerov trik za pečeni KROMPIR? Sve što vam je potrebno je jedan sastojak

Trik koji vam može pomoći da krompir bude hrskav spolja, a mekan iznutra

1707927817_Foto-Shutterstock-peceni-krompir.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Pečeni krompir je redovan gost na srpskim trpezama, a najbolji je prilog mesu, ribi, a ponekad buz dobru salatu ili drugo povrće možete ga jesti i samostalno. Ono što je važno jeste da bude hrskav spolja, a iznutra mekan i sočan… Ali, to nije lako postići.

Veliki kulinarski majstori imaju svoje trikove uz koje ovo postaje lak zadatak, a tajna je neretko u nekom posebnom, možda i neočekivanom sastojku.

Nedavno je svoju caku za savršeno pripremljen hrskavi krompir otkrio slavni kuvar Dan Kluger, autor knjige “Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly”. Interesantno je da se njegova metoda razlikuje od svih za koje ste do sada verovatno čuli, ali je čak i jednostavnija od drugih.

Za Klugerov trik ne treba vam puno posla – ne zahteva da gulite, sečete ili kuvate krompir. On najradije koristi dobro opran mladi krompir i to što sitniji, kako ga ne bi sekao.

Suština je da se krompir pre pečenja uvalja u sneg od belanaca, što će mu dati hrskavu koricu, i doprineti da bude ukusniji. Tek nakon što se premaže umućenim belancetom, treba ga začiniti, a potom peći oko 20 minuta na 200 stepeni.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas