Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ево зашто је боље јести ПЛОД КИВИЈА СА КОРОМ и како да то изведете, а да се не избоцкате на длачице

Ово воће са својом зеленом пулпом и длакавом, смеђом кором није само веома укусно, већ и веома здраво.

1636045533_shutterstock_250334704.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Плодови кивија су праве витаминске бомбе, пуни су витамина Ц, Е и садрже калијум. Међутим, да ли желите да у потпуности искористите здравствене предности конзумирањем воћа кивија? Онда поједите и кору.

Прочитајте још: Лимун, со и бибер су све што вам треба да решите ОВЕ проблеме - 6 примена за које нисте знали

Али како јести ту кору?

Кора

Сви знамо да је боље не гулити јабуку. Кожа јабуке садржи највише витамина. Међутим, тешко је поверовати да је боље не гулити плод кивија. Али, као и јабука, кожица је најздравији део плода кивија. Да, тај длакави слој око зеленог меса је веома добар за вас. Али, како ћете ту кожу претворити у кулинарско ремек-дело? 

Здравије

Месо кивија је изузетно здраво, али је и кожица добра за вас. На пример, кожа је пуна влакана, која су добра за варење. Имате ли мало проблема да идете у тоалет? Тада једење коре кивија може осигурати да вам црева поново буду нормална. Ово влакно такође позитивно утиче на ниво холестерола. Међутим, многи људи не желе да једу ту длакаву кожу јер нема добар укус. Да ли постоји решење? Да, обришите длачице са коже и исперите воће.

Укус

Да ли сте у искушењу да пробате кожу воћа кивија? Онда имамо још један савет за вас. Почните са жутим плодом кивија - они имају мање длачица. Након чишћења коре, да ли још увек можете да осетите пуно длачица? Постоји још једно једноставно решење: ставите воће у блендер са јогуртом или млеком, па додајте кору.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas