Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савет

Грешка коју правимо са јајима када СПРЕМАМО КОЛАЧЕ утиче на њихов укус

Нисмо ни знали да ово може да буде тако важно.

1606897487_Depositphotos_5586348_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Јаја која користите у припреми колача могу имати велики утицај на крајњу текстуру и укус печених посластица.

Познати посластичари упозоравају да не треба узети прво јаје које нам падне под руку из фрижидера већ да треба обратити пажњуна њихову величину.

Прочитајте још: Постоји начин да ручак не ПОКИПИ ИЗ ШЕРПЕ: Користите предмет који сви имамо у кухињи

- Ако не ставите довољно јаја, недостајаће ваздуха у тесту, што резултира да постаје гушће због мање размере течности и сувих састојака. Такође, добићете густо, недовољно подигнуто тесто или чак са мрвичастом текстуром, у зависности од рецепта.

- С друге стране, ако ставите превише јаја у тесто,  можете добити претерано сунђерасту или чак гумену текстуру - каже посластичарка Јоцелин Дрексингер.

Ако у рецепту пише одређена величину јаја за употребу придржавајте се упутства. У супротном, колач неће испасти онако како сте желели.

Прочитајте још: Како да смањите конзумирање БЕЛОГ БРАШНА?

Обрати пажњу на величину на амбалажи

Према правилнику, категорије величине су "С"- малена јаја, чија је маса мања од 53 грама, "М" (средња - од 53 до 63 грама), "Л" (велика - од 63 до 73 грама) и "XЛ", односно веома велика јаја чија је маса већа од 73 грама.

У случају да величина јаја није јасно одређена рецептом, посластичари истичу да бирате велика, односно "Л" величину.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas