Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
идеја за ручак

Како до савршено КРЕМАСТОГ ПИРИНЧА? Уживајте у лаганом ручку

Рижото ће бити савршено кремаст уз неколико савета

1660139079_profimedia-0494654403.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Пиринач је намирница која може да иде као додатак бројним јелима, али и да се служи самостално. Уколико желите да мало промените његову текстуру можете да направите кремаст пиринач.

Бирајте пиринач кратког зрна

У овом случају препоручујемо бели пиринач јер пиринач без опне испушта више скроба и тиме рижото постаје кремастији.

Прочитајте још: "Ово је грозно": Да ли знате да су дрвене варјаче легло прљавштине? Очистите их помоћу овог трика

Пиринач најпре пропржите

Динстајте га заједно с луком и осталим поврћем које сте можда додали (корен целера, мрква…) и пржите све док не постане помало стакласт.

Прво подлвање нека буде с вином

Најбоље је да вино буде собне температуре. Улијте онолико колико је назначено у рецепту и непрестано мешајући сачекајте да алкохол испари.

Свако следеће подлвање нека буде с темељцем

Када додате темељац немојте престајати мешати. Темељац сипајте мало помало, тако да га никад не буде превише. Долијете ли превише, биће воденаст, а текућину је лакше накнадно додати него одузети.

Прочитајте још: Храна која расхлађује током високих температура: Једно јело нико није очекивао на листи

Мешајте, мешајте, мешајте. Разлог? Да буде кремасто, наравно.

Маслац и пармезан за крај

Пред сам крај није лоше додати коцкицу маслаца и шаку пармезана. Рижото тада пустите да одстоји поклопљен минуту до две и послужите га.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas