· · Number of comments: 0
ideja za ručak

Kako do savršeno KREMASTOG PIRINČA? Uživajte u laganom ručku

Rižoto će biti savršeno kremast uz nekoliko saveta

1660139079_profimedia-0494654403.jpg
Foto: Profimedia

Pirinač je namirnica koja može da ide kao dodatak brojnim jelima, ali i da se služi samostalno. Ukoliko želite da malo promenite njegovu teksturu možete da napravite kremast pirinač.

Birajte pirinač kratkog zrna

U ovom slučaju preporučujemo beli pirinač jer pirinač bez opne ispušta više skroba i time rižoto postaje kremastiji.

Pročitajte još: "Ovo je grozno": Da li znate da su drvene varjače leglo prljavštine? Očistite ih pomoću ovog trika

Pirinač najpre propržite

Dinstajte ga zajedno s lukom i ostalim povrćem koje ste možda dodali (koren celera, mrkva…) i pržite sve dok ne postane pomalo staklast.

Prvo podlvanje neka bude s vinom

Najbolje je da vino bude sobne temperature. Ulijte onoliko koliko je naznačeno u receptu i neprestano mešajući sačekajte da alkohol ispari.

Svako sledeće podlvanje neka bude s temeljcem

Kada dodate temeljac nemojte prestajati mešati. Temeljac sipajte malo pomalo, tako da ga nikad ne bude previše. Dolijete li previše, biće vodenast, a tekućinu je lakše naknadno dodati nego oduzeti.

Pročitajte još: Hrana koja rashlađuje tokom visokih temperatura: Jedno jelo niko nije očekivao na listi

Mešajte, mešajte, mešajte. Razlog? Da bude kremasto, naravno.

Maslac i parmezan za kraj

Pred sam kraj nije loše dodati kockicu maslaca i šaku parmezana. Rižoto tada pustite da odstoji poklopljen minutu do dve i poslužite ga.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.