· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ НАМИРНИЦЕ

САЧУВАЈТЕ ЗДРАВЉЕ! Ово су намирнице које морају јести мушкарци!

Паметан избор за превентивно деловање.

1606147970_Depositphotos_47684611_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Према мишљењу бројних стручњака, постоји неколико намирница које мушкарци треба да једу како би сачували своје здравље. 

Ствар је само "паметног избора" намирница које превентивно делују на организам, а ово су неке од њих:

Остриге

Рак простате други је најчешћи узрок смртности код мушкараца. Истраживање које је у САД-у спроведено на више од 50.000 мушкараца, показало је да постоји директна повезаност појаве тумора простате са начином исхране појединих особа. Тај тумор знатно је чешћи код мушкараца који су у својој исхрани користили већином масти животињског порекла.

Прочитајте још: Уврстите их у свој дан ако сте АНКСИОЗНИ или нервозни: Намирнице које ће позитивно деловати

Фото: Депозит

Други податак, добијен систематским испитивањем великог броја мушкараца средњих година, показао је да је учесталост појаве малигног обољења простате знатна код особа које неумерено користе алкохол. Доказано је да хипертрофичне ћелије простате садрже мање цинка него што је то уобичајено, па је за здравље ове полне жлезде код мушкараца важно организму осигурати довољне количине цинка, између 30 и 85 мг дневно, а остриге су, као најбогатији природни извор цинка, одличан избор. 

Чоколадно млеко

Ако редовно вежбате, идете на тренинге, теретану, након интензивније физичке активности потребно вам је пиће за "опоравак". Ма колико чудно звучало и мање "мужевно" од разних протеинских напитака, многи стручњаци се слажу да је чоколадно млеко одличан избор напитка након напорног тренинга, јер садржи потребне протеине за опоравак мишића и калорије које ћете надокнадити након тренинга. 

Прочитајте још: Сазнајте да ли је РИБА ИЗ КОНЗЕРВЕ уопште здрава

Лосос

Оброк који садржи 85 грама лососа осигураће мушкарцу 112%  потребне дневне количине витамина Д. Недостатак овог витамина у телу мушкарца може узроковати еректилну дисфункцију. Ако нисте љубитељ лососа или га не једете због неких других разлога, добар извор витаина Д, иако у мањем проценту, биће и жуманце, сир, други млечни производи, житарице и ђус.

Фото: Депозит

Ораси

Ако вас лови депресија могуће је да вам у телу недостаје омега-3 масних киселина. Четвртина шољице ораха осигураће вам око 2.7 грама омега-3 масних киселина и мноштво антиоксиданаса и састојака који чувају мозак и превентивно делују на појаву депресије. 

Прочитајте још: ОПРЕЗ: Остаци ручка које не смете поновно припремати и јести

Воће и поврће

Познато је да ове намирнице осигуравају организму потребне нутритивне вредности потребне за очување целокупног здравља, али мушкарцима је потребно више намирница богатих влакнима за очување срца и генерално да се осећају боље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.