· · Number of comments: 0

Савршен трик за домаћице: Ево како да вам се не прави пена када кувате слатко

Наш најстарији обичај

1664958216_slatko.jpg
Фото: Пеxелс

Јесен је идеално време за припрему зимнице, али током године, домаћице припремају слатко и џем од сезонског воћа.

Прочитајте још: Идеалан јесењи ручак: Спремамо пилећи паприкаш према традиционалном рецепту (ВИДЕО)

Током припреме овог слатког оброка, често стоје поред шпорета јер скидају пену, која се прави током кувања. 

У тренутку када слатко проври треба ставити мало маслаца, масти или уља (1 кашичица у односу 1 кг воћа на 1 кг шећера), и кувати на средње јакој ватри око пола сата. Такође, препоручује се да се слатко кува у фазама - из неколико пута - потребно је да кад се скува и охлади, поново стави на шпорет.+

На крају обавезно умешајте лимунтус. Након сипања слатког у вруће тегле и доброг затварања обавезно их окрените наопако. На тај начин слатко се неће ушећерити и дуже ће остати свеже. Уколико се чува на хладном месту смањује се могућност да се слатко са кога није скинута пена поквари.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.