· · Коментари: 0
ПОСЛАСТИЦА

Знате ли када палачинке треба окренути на другу страну? Откривена тајна искусних кувара (Фото/Видео)

Недељом ујутру је најтеже отрчати до пекаре и купити доручак, а овај једноставан рецепт за палачинке може да замени и најукусније пециво

Palacinke.jpg
Фото: А. М.

Брзо се прави, а укуснији је од многих колача!

Расправа да ли "дебеле" палачинке треба звати "америчке" или "руске блине" никада неће добити епилог, што није разлог да се укућани обрадују овом посластицом.

Прочитајте још: Јак доручак доприноси смањењу килограма, али то нису једине благодети овог правила

Постоји неколико рецепата за "дебеле" палачинке, а препоручујемо најједноставнији и безброј пута испробан. Палачинке могу бити слатке, али и слане са качкаваљем, сиром, шунком и безброј других могућности.

Могу бити и слане
Фото: А. М.

Састојци за две особе:

  • 1 јаје
  • 1 чаша јогурта
  • 1 чаша јогурта
  • 125 грама брашна
  • кашика шећера
  • прстохват соли
  • прстохват прашка за пециво

Припрема:

Помешају се брашно, жумаце, јогурт и млеко које се сипа тек када се оцени густина.

Окрећу се када се појаве мехурићи Фото: А. М.

Наиме, смеса за палачинке не сме да буде прегуста, али ни превише течна, јер ће се разливати по тигању и палачинке неће бити лепог, округлог облика. У посебну посуду се миксером измути беланце, јер када се, на крају, умеша смеса ће постати ваздушаста захваљујући чему ће палачинке бити лепе дебљине.

Неко чачкалицом провери да ли је готова, али мехурићи су најпоузданији знак.

Тигањ се намаже уљем, може и бутером, али не сме да буде врео као за класичне палачинке. У велики тигањ може да се пече по неколико палачинки у исто време.

Највећа "енигма" приликом печења ових палачинки је када су готове? Неке домаћице испробају чачкалицом, али овај систем је превише компликован, а палачинке се брзо пеку. Најједноставније је гледати у палачинке и чим се појаве мехурићи - то је поуздан знак да треба да се окрену на другу страну.

Пошто се ове палачинке пеку брзо треба водити рачуна да рингла не буде превише врела, је могу брзо да изгоре. За разлику од обичних палачинки тигањ се не подмазује толико често зејтином. Испечене палачинке се стављају једна на другу да би задржале топлоту и да се не би створила корица.

Прочитајте још: Овај колач се прави за 7 минута и кошта 70 динара

Палачинке се могу јести и слане и слатке, а и када се поспу наренданим качкавањем и намажу мајонезом шећер се у тесту не осећа много.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.