· · Коментари: 0
РУЧАК

Важни савети: Како да ваш ГУЛАШ буде савршен! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Уколико још увек не знате шта ћете за ручак, добар гулаш је право решење за вас

1627711979_gulas.png
Фото: YоуТубе принтсцреен /Бакина кухиња

Из Бакине кухиње стиже савет, шта вам је све потребно да би ваш гулаш био савршен.

Прочитајте још: Кувари кажу да ова правила у кувању треба да заборавимо

 

Потребно је:

 

1/2 кг јунећег меса од плећке
250 гр црног лука
комад целера по жељи
мало суве сланине
1 црвене паприке
млевена црвена паприка
туцана љута паприка
1 л бујона или воде
4 чена белог лука
1 пуна кашика густог парадајза
першунов лист
ловоров лист
со бибер..
маслиново уље или маст


Припрема:

На уљу  или масти испржити црни лук, да поста стаклас 15 мин па додати на ситне коцкице паприку  не сипати воду Па још 15 мин  динстати . 
Додати на коцке месо ловоров лист и неколико звна бибера  мало бујона или воде   Поклопити и динстати на тихом око 20 мин без мешања само протрести. 

Сипати опет мало бујона па крчкати још полако повремено  доливајући бујон. Благо промешати. Крчкати још 20 мин . Додати  млевену паприку и туцану. Пред крај додати сецкан першун, 3 чена ситно белог лука и пуну кашику пире парадајза

Додати со и бибер. . Поклопити да течност испари. Гулаш би требао да буде готов за 1.5 сат уколико је месо младо и 2 сата ако је месо мало старије.. 

Пробати на укус ако треба још мало посолити. Сервитати уз кувану тестениу..Пријатно..

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.