· · Коментари: 0
ВАЖНО ЈЕ!

ВЕЛИКЕ ПРЕДНОСТИ: Зашто је важно доручковати у току првог сата након буђења?

Промените своје навике и бићете срећнији.

1607586006_Depositphotos_58274213_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Савремени живот, брз темпо, обавезе и разни други изговори се налазе да бисмо оправдали зашто не доручкујемо одмах након буђења. Међутим, предности доручка првог сата од буђења су једноставно одличне.

Доручкујте сваки дан у првих сат времена након буђења и сваки дан ће вам постати све продуктивнији и срећнији.

1. Регулисаћете ниво шећера и подстаћи метаболизам

Ако желите да изгубите килограме или желите да одржите своју килажу, доручак током првог сата омогућује телу да одмах регулише инсулин и ниво шећера у крви и покреће се ваш метаболизам. Када су ниво шећера у крви и ниво инсулина регулисани, тело има изворе енергије који су вам потребни током дана. Док спавате, ваш метаболизам природно успорава, јер ваше тело има мање захтеве. Доручковањем током првог сата од буђења, ви дајете свом метаболизму добар старт за покретање термогенезе, метаболички процес пробављања и транспорт хране.

Прочитајте још: Ово је НАЈЗДРАВИЈИ ДОРУЧАК НА СВЕТУ и треба да га једете свакодневно

Како би ваш метаболизам радио пуним капацитетом, морате увести честе мање оброке, почевши од доручка у првом сату буђења.

2. Уколико не једете у року од сат времена након буђења, због глади ћете појести храну ниских хранљивих вредности или високо калоричну храну

Сви смо доживели оно нестрпљење кад ће, ако нисмо доручковали, време ручка. И онда за време ручка често посегнемо за високо-калоричним и ниско храњивим намирницама.

Фото: Депозит

Корист од доручка у првом сату након буђења је да разумније бирамо храну током дана. Када имате доручак у року једног сата од буђења ви сте предухитрили осећај глади, што значи да су мање шансе за преједањем током остатка дана.

Прочитајте још: Деца која ДОРУЧКУЈУ имају БОЉЕ ОЦЕНЕ у школи

3. Доручак у првом сату од буђења побољшава расположење и когнитивне функције тог дана

Нека истраживања показују како одмах побољшавате своје расположење, јер сте мозак нахранили након буђења. А то доводи до побољшане јасноће памћења и когнитивних способности.

Прескакање доручка замислите као аутомобил на резерви. Аутомобилу нестаје енергије и своју функцију не може ефикасно да обавља.

Храна је гориво за наше тело. 

Стога дајући гориво свом телу у року сат времена након буђења, оно вам спречава осећај умора и раздражљивости током дана, преносе агенције.

Прочитајте још: Доручак који брише килограме! Прилагодите га себи и направите ЧУДА

Појести нешто током првог сата од буђења може бити тешко, посебно ако смо кратки с временом или нисмо гладни или немамо навику. Али ако се одлучите за промене својих навика и поједете доручак одмах након буђења, ви сте добро припремили ум и тело за успешан и енергичан дан.

Да бисте били и остали здрави и срећни, потребне су вам мале промене у навикама које ћете врло лако усвојити, јер ће вам учинити добро.

Стога започните дан доручком.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.