· · Коментари: 0
шта јести

Ако су ваша ЦРЕВА "ЛЕЊА" избегавајте ове НАМИРНИЦЕ

Поједине намирнице могу додатно да успоре пробаву, стога би требало да их што ређе конзумирате ако имате лења црева. Чак и неке намирнице за које никад не бисте рекли.

1601297161_Depositphotos_360826000_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Ове намирнице успоравају пробаву:

Млеко и млечни производи

Ако често патите од затвора, а притом конзумирате веће количине млека и млечних производа, врло је могуће да је проблем управо у тој групи намирница. Не треба у потпуности да избегавате млечне производе, већ бирајте оне с мање масти и пробиотицима који помажу рад црева и ослобађају од затвора.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Е, ово нам је СВИМА ТРЕБАЛО! Ово је храна која ОБУЗДАВА АПЕТИТ

Брза храна

Иако сви знамо да брза и прерађена храна није баш здрава опција за оброк, ако имате проблема с пробавом требало би да избегавате ову врсту хране. Брза и прерађена храна су сиромашне влакнима, а влакна су потребна за правилан рад црева.

Јаја и месо

Ове две групе намирница такође су сиромашне влакнима. Но, за разлику од брзе и прерађене хране, не треба да их избегавате, већ да их допуните влакнима. Увек уз оброк у којем једете јаја или месо поједите двоструко више поврћа.

Посластице

Фото: Депосит

У колачима и другим посластицама смете да уживате али повремено, јер су богати рафинисаним шећером и мастима, а сиромашни влакнима. Уместо за слаткишима, радије посегните за воћем.

Прочитајте још: Имамо их СВИ и БАЦАМО ИХ, а оне оштре НОЖЕВЕ и чисте загореле ШЕРПЕ

Кафа и алкохол

Ове две врсте напитака доводе до дехидрације што ће, ако не пијете довољно воде, довести до затвора. Превише кафе доводи до слабе апсорпције хранљивих ствари, а слично је и с чајем, док алкохол уништава добре бактерије у цревима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.