Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
цигарете

Ове НАМИРНИЦЕ чисте тело од ТОКСИНА

Уколико сте овог пута одлучни да се решите пушења, урадите то уз ове намирнице.

1600416899_Depositphotos_11286822_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ако сте престали да пушите или сте страствени пушач, најбржи начин да тело очистите од никотина је уз помоћ ових намирница.

Спанаћ

Фото: Пиxабаy

Фолна киселина је веома  важна за нормалан рад и развој тела, али исто тако помаже организму да се реши никотина. Велике количине фолне киселине налазе се у спанаћу.

Броколи, карфиол и купус

Поврће из породице купуса је веома здраво. Осим што садржи полифеноле који су се показали корисним у смањивању разних упала у пробавном систему, такође садржи и антиоксидансе који чисте тело од бројних токсина.

Кувајте их што краће како бисте сачували све њихове предности.

Прочитајте још: ПРЕСКАКАЊЕ ВИЈАЧЕ: Тренинг за ЦЕЛО ТЕЛО (ВИДЕО)

Зелени чај и витаминска вода

Фото: Пиxабаy

Пушењем тело губи потребну течност, те организам пуно брже долази у стање дехидрације. Испијање велике количине домаће витаминске воде коју лако можете да  направите сами, те зеленог чаја препуног антиоксиданата испирате никотин из тела.

Шаргарепа

Никотин унштава кожу и чини је беживотном и сувом. Желите ли се решити ове ружне нуспојаве пушења једите што више шаргарепе.

Она садржи велике количине витамина А, К, Ц и Б који су главни чистачи тела. Можете је и исцедити у соковнику помешану с јабуком и лимуном или је исецкајте у салату.

Прочитајте још: Ове јесени не смете да прескочие НАР! Ово је НАЈЛЕКОВИТИЈЕ воће, а ево за шта је све добро

Киви, лимун и наранџа

Фото: Пиxабаy

Осим воде, пушење из тела избацује и витамине А,Ц и Е који јачају имунитет и помажу организму да се бори против разних инфекција и бактерија.

Како бисте надокнадили изгубљене витамине посегните за кивијем или пак попијте чашу лимунаде.

Сок од наранџе хидрира тело, пружа му потребне витамине, али и чисти организам од никотина.

Исцедите две наранџе, додајте мало воде и попијте између оброка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas