Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИТНЕС

Ове намирнице је најбоље уносити пред тренинг

Иако често тренирамо како би скинули вишак килограма, ипак не можемо прескакати оброке, али исто тако није пожељно ни јести пре тренинга

1605800975_hran.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Уколико желимо да тренинзи имају ефекта, важно је здраво се хранити и у складу са потребама свог организма, али и начина живота.

Прочитајте још: Доручак који брише килограме! Прилагодите га себи и направите ЧУДА

Баш то може бити препрека због које мислимо да не можемо да се здрави хранимо уколико немамо довољно времена у току дана да спремимо и испланирамо нешто здраво што ћемо појести. Ово се посебно односи на периоде у којима се активно бавимо физичком активношћу и одлазимо на тренинге по распореду.

Свима се повремено деси да због обавеза не стигну да једу када би требало или по неком плану који је направљен у складу са на пример терминима тренинга. За добар и ефикасан тренинг потребна је и добра исхрана, а постоји решење и за ситуације када не стижемо да на време поједемо оброк пре тренинга.

јаја, банане, бадеми, лешник или ораси, воћни јогурт, мед, овсене пахуљице и млеко, сир

Иако није добро јести непосредно пре тренинга, најважније заправо – шта се једе пре тренинга. Оброк пре тренинга мора да се састоји од намирница које ће нам дати снагу, али и које неће бити “тешке за стомак” како бисмо могли да се бавимо одређеном физичком активношћу на прави начин.

Фото: Пиxабаy

Важно је запамтити да је идеалан термин за оброк пре тренинга – два сата пре термина одржавања тренинга. За брзински оброк пре тренинга, када не стижемо да испоштујемо ово правило, довољно је појести следеће намирнице:

Прочитајте још: Зашто имамо САЛО и зашто баш на неким подручјима ТЕШКО ОДЛАЗИ?

Исправан оброк пре тренинга се састоји од ових намирница које дају довољно снаге а не изазивају мучнину или тежину у стомаку док смо на тренингу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas