Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пића

Природом до превенције срчаних обољења: Чајеви који могу да помогну

Превенција је најбитнија када је очување здравља у питању.

1608719107_Depositphotos_133955188_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Да бисте сачували срце, редовно узимајте ових пет напитака:

Кафа

Изенандиће вас чињеница да кафа има већу антиоксидативну вредност него какао или чај. Умерено конзумирање кафе смањује ризик од настанка кардиоваскуларних болести. Такође, утицаће и на смањење упалних процеса у организму. 

Прочитајте још: Пробајте ЧАРОБНИ ПРАХ који је десет пута бољи од зеленог чаја

Вода
Дехидратација може да подстакне већи број ризичних фактора за настанак срчаних обољења, као што је повећана вискозност крви. Када је организам дехидриран и недостаје му течности, крв је гушћа, што подстиче срце да троши више енергије да би терало крв кроз тело. Препоручљиво конзумирање воде на дневној бази је 8 чаша.

Истраживање спроведено на 83.000 жена показало је да жене које конзумирају 2 шољице кафе дневно имају 20 посто мањи ризик обољевања од можданог удара у односу на оне које не пију кафу. Али свакако не треба претеривати.

Доказано је да конзумирање црног чаја смањује ризик од настанка можданог удара.

Црни чај

Моћни антиоксиданти у црном чају унапређују здравље срца. Доказано је да конзумирање црног чаја смањује ризик од настанка можданог удара, смањује ниво лошег холестерола, побољшава функцију крвних судова, као и доток крви у срчане артерије.

Прочитајте још: Имају више ГВОЖЂА од меса, а јефтинији су!

Зелени чај

Као и црни, садржи обиље антиоксиданата који чувају срце. Истраживање из 2004. године показало је да повећано конзумирање зеленог чаја смањује ризик од оболевања коронарних артерија. Његова употреба је повезана и са смањеним нивоом холестерола у крви, уз нижи ризик за настанак крвних угрушака и можданог удара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas