Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗИМНИЦА

ПРОВЕРЕН рецепт за киселе краставце: ПЕТ пута ЈЕФТИНИЈЕ него у радњи!

Многе домаћице избегавају да за зимницу спреме киселе краставце, јер им прокисну, што се са овим рецептом никада не дешава!

1600449348_IMG_20200913_165622.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Приликом стављања туршије најважније је водити рачуна о хигијени, па тако тегле морају да буду беспрекорно чисте и краставци добро опрани.

Прочитајте још: ЗАВРНИТЕ РУКАВЕ: Време је за први АЈВАР према ОРИГИНАЛНОМ рецепту (ФОТО)

Густо их наређајте Фото:АМ

Прелив за 5 килограма корнишона:

  • 3 литре воде
  • 1 литар сирћета
  • 4 кашике кашике соли
  • 5 кашика шећера
  • 1 конзерванс
  • горчица
  • мирођија
  • мала главица црног лука
  • бибер у зрну

Припрема:

Краставци се добро оперу под млазом воде. Поређају се у тегле и два пута прелију прокључалом водом. Тек када се то заврши направи се прелив.

У теглу можете додати и парче ловоров листа

Прелив од воде, сирћета, соли, шећера и конзерванса се прокува и чим проври напуне тегле. У сваку теглу се сипа прво по једна кутлача врелог прелива да би се угрејале, јер могу да пукну.

Прочитајте још: Чули сте за СОС од ВИШАЊА, а сада можете и да га НАПРАВИТЕ (ФОТО)

Добро их утоплите на 24 часа Фото: А. М.

Ко жели може да стави у сваку теглу по неко зрно бибера, колутић црног лука, гранчицу мирођије и неколико зрна горчице, али ови састојци нису обавезни. Тегле се добро затворе и утопле. Тегле морају да стоје утопљене у пешкир или ћебе 24 часа и тек онда се одложе у шпаиз.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas