Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗИМНИЦА ОД ЗЕЛЕНОГ ПАРАДАЈЗА: Омиљена у многим домаћинствима

Међу најпопуларнијим врстама зимнице налази се управо зимница од парадајза, која је омиљена у многим домаћинствима због своје свестраности и богатог укуса.

1759041416_1042322_shutterstock-2268594799_orig.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Парадајз, као основни састојак, у комбинацији са зачинима и аромама, даје префињен и укусан производ који се може користити у припреми разних јела од супа, сосева, до салата и куваних јела. Припрема зимнице од парадајза није само начин да уживамо у плодовима овог поврћа током целе године, већ и прилика да сачувамо све хранљиве материје које су присутне у свежем парадајзу.

Било да се одлучимо за пастеризацију или конзервирање у теглицама, домаћа зимница од парадајза доноси топлину, укус и мирис у сваки кутак вашег дома.

Зимница од зеленог парадајза може да се чува до годину дана, а након отварања је ставите на хладно место.

 

Састојци:

6 љутих паприка, преполовљених по дужини

4 ловорова листа

60 г семена коријандера

60 г семена кима

2 штапиц́а цимета

2 кашичице целих каранфилиц́а

2 кашичице ренданог мускатног ораха

4 кашике црног бибера у зрну

10 ченова белог лука

1,5 л јабуковог сирц́ета

120 г меда

4 кашике соли

2 кг зеленог парадајза

 

Припрема: 

За зимницу прво направите расол. У великој шерпи помешајте љуту паприку, ловоров лист, семенке коријандера и кима, штапиц́е цимета, каранфилиц́, мускатни орах, бибер у зрну, бели лук, сирц́е, мед, со и 240 мл воде. Оставите да проикључа, па кувајте 3 минута. Мало охладити. Извадите љуту паприку и ловоров лист шупљикавом кашиком.

Исеците парадајз на кришке, па стерилисане тегле напуните парадајзом и са мало љуте паприке и ловоровог листа. Напуните и затворите. Прелијте топлу течност за кисељење преко парадајза у свакој тегли, али оставите око 1 цм простора при врху. Гурните чисту гумену лопатицу око унутрашњости сваке тегле да бисте уклонили мехуриц́е ваздуха. Обришите рубове чистом кропом, а затим поставите стерилизоване поклопце на врх. Затворите поклопце, пазец́и да их не затегнете превише.

Вратите лонац са водом да кључа, и убаците тегле, тако да вода покрије само дно тегле. Покријте и кувајте 15 до 20 минута. Искључите ватру, откријте и оставите у води 10 минута. Извадите и оставите да се охлади. Пребаците тегле на крпу. Оставите да одстоје најмање 12 сати.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas