Oglas
· · Komentari: 0
ZIMNICA

PROVEREN recept za kisele krastavce: PET puta JEFTINIJE nego u radnji!

Mnoge domaćice izbegavaju da za zimnicu spreme kisele krastavce, jer im prokisnu, što se sa ovim receptom nikada ne dešava!

1600449348_IMG_20200913_165622.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Prilikom stavljanja turšije najvažnije je voditi računa o higijeni, pa tako tegle moraju da budu besprekorno čiste i krastavci dobro oprani.

Pročitajte još: ZAVRNITE RUKAVE: Vreme je za prvi AJVAR prema ORIGINALNOM receptu (FOTO)

Gusto ih naređajte Foto:AM

Preliv za 5 kilograma kornišona:

  • 3 litre vode
  • 1 litar sirćeta
  • 4 kašike kašike soli
  • 5 kašika šećera
  • 1 konzervans
  • gorčica
  • mirođija
  • mala glavica crnog luka
  • biber u zrnu

Priprema:

Krastavci se dobro operu pod mlazom vode. Poređaju se u tegle i dva puta preliju proključalom vodom. Tek kada se to završi napravi se preliv.

U teglu možete dodati i parče lovorov lista

Preliv od vode, sirćeta, soli, šećera i konzervansa se prokuva i čim provri napune tegle. U svaku teglu se sipa prvo po jedna kutlača vrelog preliva da bi se ugrejale, jer mogu da puknu.

Pročitajte još: Čuli ste za SOS od VIŠANJA, a sada možete i da ga NAPRAVITE (FOTO)

Dobro ih utoplite na 24 časa Foto: A. M.

Ko želi može da stavi u svaku teglu po neko zrno bibera, kolutić crnog luka, grančicu mirođije i nekoliko zrna gorčice, ali ovi sastojci nisu obavezni. Tegle se dobro zatvore i utople. Tegle moraju da stoje utopljene u peškir ili ćebe 24 časa i tek onda se odlože u špaiz.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas