Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тренинг

Вежбање у току ЛЕТА: Како да вам буде ПРИЈАТНО и ЕФИКАСНО

Дани су дужи, температуре су више, омогућено вам је вежбање на отвореном. Одећа коју носите је лаганија, спремнији сте за веће изазове.

1596101955_Depositphotos_52643741_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Иако је вежбање на отвореном далеко пријатније од оног у теретани и фитнес центру, неке ствари треба да имате на уму, како не бисте искусили нуспојаве попут сунчанице или дехидратације. Усмерићемо вас данас ка ефикасном вежбању које је погодно за ваше здравље у летњој сезони.

Прочитајте још: Ово је једно од ОМИЉЕНИХ ЛЕТОВАЛИШТА СРБА! Масаже доступне свима НОН СТОП, а тест на корону НЕ ТРЕБА (ФОТО)

Фото: Пиxабаy

Вежбајте ујутру

Јутарње вежбе током лета су далеко препручљивије од вежби током остатка дана. Рано устајање и вежбање помоћи ће вам при избегавању високих температура као прво, а затим ће вам и бити пригодан тест за проверу способности и издржљивости. Јутарње вежбе повећавају откуцаје срца што је корисно за ваше здравље, пре него што влага у току дана учини своје и спусти их испод нормале. На овај начин ваше тело ће се уједно привићи на више температуре без доживљавања било каквог шока.

Јутарње вежбе су корисне за здравље!

Прочитајте још: ПРЕСКАКАЊЕ ВИЈАЧЕ против целулита заиста делује! ОВО су савети и трикови за савршено тело (ВИДЕО)

Носите одговарајућу одећу

Може вам се чинити да је памучна одећа савршена за летњу сезону, и заиста јесте јер се у њој осећате пријатно, али током вежбања ствари су другачије. Синтетички материјали специјално дизајнирани за упијање зноја, који кожи омогућавају да дише су далеко препоручљивија варијанта у најтоплијим данима. Избор у погледу шортсева, бициклистичких, тренерки, хеланки или трикоа зависи искључиво од врсте тренинга који сте имали на уму, а свакако је препоручљиво да сви комад одеће буде што светлије боје.

Фото: Пиxабаy
Правите паузу како бисте пили воду!

Уносите довољно течности

Сувишно је напомињати да је током лета од кључне важности уношење довољне количине течности, али не можемо то да заобиђемо. Уколико одступите од овог правила, ефикасно вежбање ће изостати а притом ћете се још и осећати малаксало и исцрпљено до крајњих граница. Побрините се да дневно у организам унесете минимум два литра течности, и да у краћим паузама у току вежбања свакако пијете воду.

Прочитајте још: ХАЉИНУ БЕЗ РУКАВА не смете носити ако не радите ове ВЕЖБЕ ЗА РУКЕ (ФОТО/ВИДЕО)

Не заборавите крему за сунчање

Вежбање на отвореном није препоручљиво без адекватне УВ заштите. Колико год вам Сунце деловало безазлено чак и у јутарњим часовима, несумњиво је да ћете пре или касније сметнути с ума да вам осим корисног витамина Д, оно може донети и велике проблеме на здравственом пољу. Није потребно да комплетно тело заштитите од Сунчевих зрака ако ћете носити дуже хеланке за вежбање, али лице, рамена, деколте и подручје врата су обавезни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas