Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Имате проблем са буђењем? Ево како да устанете раније, лакше и са више енергије

Начин на који почињемо јутро може снажно утицати на то како се осећамо тог дана. Ако се сваког јутра будите прекасно и без енергије, велика је вероватноћа да ћете цео дан бити безвољни и под стресом. Стручњаци тврде да постоје начини који свакоме могу помоћи да се буди лакше и са више енегрије.

1710151665_3810331_budjenje-uz-mobilni-telefon-shutterstock-2071906085_ff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Праћење одређених рутина даје нам дисциплину, енергију и мотивацију. Иако сви имамо различите навике, једно је сигурно, придржавање одређене рутине користи нашем благостању, што је и научно доказано.

Ако нисте јутарња особа или патите од сезонског афективног поремећаја, то је много лакше рећи него учинити. На срећу, стручњаци кажу да постоје начини да се будимо лакше и са више енергије. Ово су неки од савета.

Квалитетан сан је на првом месту

Нормално је да се повремено будите без енергије, али ако се то дешава редовно, требало би да размислите у чему је проблем, рекла је за Вогуе стручњак за спавање др Ребека Робинс. Морамо да научимо да савладамо буђење из сна, тазбуђивање и спремност за почетак дана, али то у великој мери зависи од квалитета нашег сна, односно способности да што лакше заспимо.

Ако је рутина спавања лоша или ако спавамо мање од седам сати током ноћи, нормално је да се ујутро осећамо уморно и летаргично. Проблеми са спавањем се у већини случајева могу лако решити малим променама у дневним навикама, истиче Робинс.

Светлост помаже да се пробудите

Баш као што би требало да смањимо излагање светлу увече да бисмо лакше заспали, ујутру би требало да урадимо супротно тако што ћемо се изложили природном светлу да бисмо се лакше пробудили. Чим се пробудимо ујутру, треба да отворимо завесе и, ако је могуће, изађемо напоље на свеж ваздух.

Физичка активност и доручак смањују поспаност

Поред светлости, наш циркадијални ритам се ослања и на друге сигнале. Ово укључује физичку активност и време оброка. Чак су и студије потврдиле да вежбање ујутру може да смањи поспаност, а откривено је да доручак генерално побољшава будност и даје нам енергију која нам је потребна да боље започнемо дан.

Морате бити доследни

Важно је успоставити здраву рутину спавања а то подразумева одлазак у кревет и буђење у исто време сваког дана, чак и викендом, саветују стручњаци. Своје оброке, вежбе и све друге активности треба да ускладимо са нашим идеалним распоредом.

Наша рутина буђења је једнако важна као и наша рутина опуштања. У идеалном случају, то је рутина које се можемо придржавати и која ће нам помоћи да што лакше пређемо из фазе спавања у фазу будности.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas