Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИТНЕС

Вежбе које чувају виталност и враћају енергију

Ако желите на природан начин да побољшате памћење, поправите расположење и успорите старење, придржавајте се само једног савета: крећите се што више

1605716164_vezbe.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Свака вежба која убрзава пулс и подстиче вас на кретање и знојење добра је за здравље, и у томе је “тајна” младости.

Прочитајте још: Овом вежбом за трбушњаке добићете жељене резултате за кратко време (ВИДЕО)

Вежбање ће вам поправити расположење већ после првог тренинга, али за позитиван утицај на мозак и способност памћења мораћете ипак да се потрудите и да вежбате редовно. Најбоље би било да сваког дана имате неку аеробну активност у трајању од четрдесетак минута.

 

Фото: деспоситос

Питате се шта је аеробни тренинг? То је врста тренинга која подстиче наш организам да троши масти и употреби их за производњу енергије. Те процесе стимулише физичка активност која не захтева превише мишићног напоре – шетање, пливање, пењање уз степенице… Научници су проучавали утицај аеробних вежби на мозак пацијената који су били на хемотерапији, која понекад за последице може имати губитак памћења и слабију способност концентрације. Испоставило се да су се испитаници који су вежбали осећали мање уморно, а боље су и решавали тестове који су им дати. Осим тога, аеробне вежбе су и добра “терапија” против депресије и анксиозности.

Прочитајте још: Како да се једноставним вежбама РЕШИТЕ ПОДБРАДКА ( ВИДЕО)

Овако позитиван утица аеробних вежби на мозак тумачи се побољшаном циркулацијом, због чега мозак добија више кисеоника.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas