Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИТ И ЗДРАВИ

РОЛЕРИ су идеална активност ако желите да СМРШАТЕ: Ефикаснији су и од ТРЧАЊА

Вожња ролера је изузетно здрава.

1623065127_roller-skating-4178417_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Ролери су један од омиљених реквизита за рекреацију код младих.

Међутим, за ову јако ефектну активност не постоји старосна граница. Уз мало труда лако ју је савладати, а једном када је савладате, бићете виталнији и здравији.

Прочитајте још: 6 ПРОВЕРЕНИХ САВЕТА за РАВАН СТОМАК: Промените ОВЕ животне навике и имаћете тело као модел

Вожња ролера је и те како здрава, и препоручује се свима, а посебно онима који желе да се реше сувишних килограма, и да своју линију доведу до савршенства.

Поред тога, вожња ролера је ефикаснија за мршављење и од пливања, као и од трчања.

Вожњом ролера у трајању од 30 минута, уједначеним ритмом, можете да истопите између 210 и 310 калорија, док ћете са 30 минута интезивне вожње истопити око 450 калорија.

 Што брже возите, то ћете истопити више калорија. Још боља вест је да се током вожње ролера масно ткиво претвара у мишиће, тако да ћете затегнути задњицу, ноге и руке.

фото: Пиксабеј

Поред идеалне линије коју можете постићи, ово су остали разлози због којих би ову активност требало да уврстите у своје навике.

Вожња ролера јача срце

Пола сата вожње уједначеним ритмом повећава број откуцаја срца на око 148 откуцаја у минути, тако да су ролери идеалан тренинг за срце јер представљају одличну кардио-вежбу.

Прочитајте још: БОРОВНИЦА: МАЛО, али МОЋНО ВОЋЕ које има минималан број КАЛОРИЈА

Ролери повећавају координацију и равнотежу тела

Вожња ролера повећава флексибилност тела, а самим тим и његову координацију. Ова физичка активност "натераће" вас да доведете тело у равнотежу, јер током вожње ролера користите снагу абдоминалних и мишића доњег дела леђа.

фото: Пиксабеј

Вожња ролера повећава издржљивост

Ролере можете да возите сатима, а да се не уморите. Важна је само увежбаност.

 На почетку возите 30 минута до два сата недељно, како бисте се "уходали" и побољшали рефлексе.

Ако желите додатно да повећате своју издржљивост, возите ролере на лаганој узбрдици. Након неког времена приметићете да можете да возите све дуже без осећаја исцрпљености.

Ролери не оптерећују зглобове

Лагани покрети код вожње ролера спречавају оштећење зглобова које може да се догоди код других активности као што су трчање или плес.

У поређењу са трчањем, ролери за 50 одсто мање оптерећују зглобове, а побољшавају њихову покретљивост.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas