Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ

5 савета да останете активни и мотивисани да ТРЕНИРАТЕ КОД КУЋЕ

Редовно вежбање може смањити хронични стрес, анксиозност или, на пример, побољшати ваше расположење и ојачати ваш имуни систем

1679860814_shutterstock_706386970.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Радите тренинг снаге једном дневно три пута недељно и трчите напољу једном дневно у дане када не радите тренинг снаге.

Чини се да, можда, не постоји област у којој редовно вежбање не би имало позитиван ефекат. Међутим, неизвесно радно време теретана, фитнес центара и владина ограничења отежавају одржавање здравих навика. Али можете да вежбате и код куће.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Како се мотивисати и не престати да вежбате ни код куће?

1. Спознајте зашто

Да бисте успешно савладали све што желите да постигнете, потребан вам је добар разлог и знате своје „ЗАШТО?“ Зашто то желите да урадите? Што је ваш циљ јачи и важнији, већа је вероватноћа да ћете остати мотивисани да тренирате на дуге стазе. Нажалост, једна мотивација није свемоћна. Када „ЗАШТО“ звучи превише уопштено, постоји велика шанса да бисте увече после напорног тренинга радије „завалили“ испред телевизора уместо да вежбате. Ово се може догодити када се иза вашег узрока крију подршка, здравље или губитак тежине. Само кажете себи да још није тако лоше и почните да радите на себи од понедељка или када се све звезде поравнају.

2. Поставите циљеве који су блиски и реални

Ова тачка је веома блиско повезана са дефиницијом главног ЗАШТО. Рецимо да одлучите да изгубите 20 килограма или добијете 5 килограма мишићне масе за шест месеци, а одлучношћу ММА бораца добијете замах у првим данима. Међутим, временом, мотивација и жеља за постизањем великих ствари опадају због чињенице да је тежина за месец дана другачија, на пример, „само“ за 2 килограма а ви нисте толико задовољни собом. То је углавном зато што је ваша мета предалеко.

Прочитајте још: Колико времена нам је потребно да се ЗАЉУБИМО? Истраживање дошло до занимљивих одговора

Шта треба учинити са дугорочним циљевима? Поделите их на мање подциљеве. Заиста је једноставно као што изгледа на први поглед. Вероватно већ знате да је то углавном због чешћег активирања центра за награђивање, осећаја задовољства од континуираног испуњавања делимичних циљева и допаминских награда. Користећи ову стратегију, ви ћете преокренути вагу и учинити да допамин ради за вас уместо против вас.

3. Закажите свој тренинг као хитан састанак

Рећи да ћете проводити пола сата вежбајући сваки дан и надати се да ће то заиста деловати чудесно може бити исто толико поверења у данашњем свету као када се кладите на евро џекпот и надате се да ћете победити. Вероватно вам се и раније дешавало да када нешто нисте поправили на време, вероватно после није успело. Зато је важно да се бар мало познајете добро:

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

  • Више сте као јутарња птица, устајање вам не представља проблем, а можете ли да замислите јутарњи тренинг који ће вас, уз хладан тренинг туш, напунити енергијом за дан који је пред вама?
  • Или вам размишљања о јутарњим вежбама не доносе никакву корист, а више волите да тренирате после посла, када захваљујући тренингу разбистрите главу и психички се опустите након напорног дана?

Запишите одређено време за вежбање у свом календару које вам одговара и третирајте га као да је хитан састанак. Сваког дана од 6:00 ујутру или од 17:30 поподне радите вежбе и тачке. Да бисте били сигурни, укључите обавештење на телефону које ће вас припремити за предстојећи догађај најмање 15 минута пре тренинга. 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas