· · Коментари: 0
ВИТКА ЛИНИЈА

ИЗАЗОВ: За 30 ДАНА урадите 50 СКЛЕКОВА, да ли можете?

Прошле су две деценије откада је Деми Мур у филму “Редов Џејн” имала сцену у којој бесомучно ради склекове.

1599922615_sklekovi.jpg
Фото: Пиксабеј

Од тада па до данас многе жене жале што нису у прилици да исто учине, јер се само захваљујући тој једној вежби јача велика група мишића - на рукама, грудима, леђима...

Заправо, идеална је за горњи део тела. Већина жена, међутим, може да уради свега неколико склекова у току дана и то, углавном, погрешно.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Њујоршки тренер Шон Цетлин, кога називају гуруом за склекове, има решење. О томе је написао и књигу и појаснио како да током 30 дана сакупите вољу и снагу да урадите 50 склекова одједном и описао је шта се догађа током те четири седмице.

Не одустајте Фото: Депозит

Прва недеља

Најпре пронађите неутрални положај кичме, а то значи да лопатице треба да поравнате са горњим делом леђа и глутеусима, које треба одмах да ангажујете, а трбушњаке да увучете. Истовремено, не дозволите да кукови иду ка горе. И, што је најважније, дишите.

Замислите покретну даску...

Цетлин описује склекове као “покретну даску” и управо ће вам та, слика даске која се диже и спушта, помоћи да заузмете прави положај тела. Целе недеље то понављајте што пажљивије и на крају ћете покрет почети да осећате као нешто природно.

Прочитајте још: ЧАША ЗДРАВЉА спречава лош задах, ЧУВА ЗУБЕ и кости

Друга недеља

Сазнање да у овој фази не морате да урадите више од два-три понављања чини да изазов од 50 склекова доживите као нешто што може да постане реалност. Можете да их радите било где, било када, у готово свакој врсти одеће. Чак и у пиџами, непосредно после буђења или пред одлазак у кревет.

Трећа недеља је најтежа, па разбијајте вежбе.

Трећа недеља

Цетлин упозорава да трећа недеља може да постане застрашујућа. Расположење вас држи све док себи не задате да из цуга урадите 20 склекова. А онда, радећи их, већ после 15. завршите обамрли на поду, па се мучите да довршите преосталих пет. Зато је важно да сваку серију вежби разбијете на два, каткад и три дела. Наравно, Цетлин сматра да је увек боље када жељену бројку достигнете без прекидања, јер што су мишићи дуже под напором, теже раде. Ако је потребно да се одморите, не оклевајте, не дуже од минут.

Невероватан преображај
Држање тела ће вам бити боље, јер  мишићи памте. Ако научите да пронађете неутрални положај кичме током тренинга, то ћете почети да радите и у свакодневном животу. Док будете чекали у реду или стајали на аутобуској станици, ухватићете себе како подижете главу, исправљате карлицу, затежете трбушњаке, све док тело не постане потпуно равно. Преображај ће бити невероватан.

Четврта недеља

Како будете радили све више склекова одједном, открићете колико је битно доба дана у које их радите. Уочићете да вам је лакше да вежбу понављате ујутру него увече када су мишићи уморнији. Увидећете и зашто је дисање кључно у свему.

Фокусирајте се на дах

Цетлин саветује да удахнете дубоко када се спуштате, а да затим издахнете када се одижете од пода. Правилно дисање, као и фокусирање на дах, даће вам снагу да истрајете и заборавите да вам руке већ увелико бриде.

Прочитајте још: МА, КАКВА ТЕРЕТАНА! Ово је прави НАЧИН да игубите вишак килограма

Последња два дана

Када у самом финишу, до ког сте већ достигли бројку од више од четрдесет склекова, додате оне који су вам преостали до 50. Покушајте да овај изазов завршите тако што ћете урадити два сета од по 25 склекова, макар током последњих непрестано будете гунђали. Верујте, када достигнете циљ, бићете поносни на себе. А били сте убеђени да то нећете моћи.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.