Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јутарњи или вечерњи тренинзи? Ево који су бољи за губитак тежине

Свако од нас може имати одређено омиљено доба дана за вежбање

1669282279_profimedia-0222137676.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Многи сматрају да је јутро најбоље време за вежбање, али за неке је буђење ујутру већ тежак задатак. Други такође не осец́ају довољно енергије за ефикасан тренинг ујутру.

С друге стране, има оних који јутарњу вежбу сматрају смирујуц́им, ефикасним и здравим начином за почетак дана. У овом чланку ц́емо говорити о томе када је право време за вежбање и да ли постоји време када је вежба најефикаснија ако желите да смршате.

Ујутру или увече: Које је право време за вежбање за губитак тежине?

Вежбање ујутру

Истина је да вежбање ујутру има много предности. Прво, вежбање у раним јутарњим сатима додаје додатне сате вашем дану. Такође завршавате свој тренинг пре него што започне ваш напоран дан. Вежбање ујутру такође вам даје јаку дозу ендорфина, мање стреса и смирен ум.

Прочитајте још: Групни или самостални тренинзи? Ево који ће више да вас покрену и подстакну мотивацију

Студија објављена у Медицине анд Сциенце ин Спортс анд Еxерцисе открила је да су жене које су ходале 45 минута ујутро биле мање у искушењу да у току дана једу нездраву храну, а такође им је помогло да буду физички активније током дана.

Вежбање ујутру такође може да убрза ваш метаболизам, што значи да ц́ете наставити да сагоревате калорије током дана. Такође, откривено је да вежбање ујутру може помоц́и да боље спавате у поређењу са вежбањем увече или било када пре спавања.

Вежбање увече

Способност тела да ради у свом најбољем издању је поподне, извештава Хеалтхлине. Од 14 до 18 часова телесна температура је највиша. Како телесна температура расте, оптимизује функцију мишиц́а и снагу, а то значи да је ваше тело спремније за вежбање у овом тренутку.

Пулс и крвни притисак су такође најнижи у касним поподневним и вечерњим сатима, што смањује могуц́ност повреда и такође може побољшати перформансе вежбања. Међутим, није препоручљиво да тренирате непосредно пре  спавања, јер то може утицати на његов квалитет.

Прочитајте још: Фитнес тренер холивудских звезда саветује како да одржавате форму: Ево у чему је кључ

Све у свему, без обзира у које време вежбате, чињеница је да редовно вежбање оно што је најважније. Предности редовног вежбања су огромне за ваше опште здравље. Од мањег стреса до боље покретљивости тела, кондиције и флексибилности, вежбање помаже на много начина.

Редовно вежбање у комбинацији са уравнотеженом исхраном је кључ за губитак тежине и очување здравља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas