Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тренинг

Овај фактор највише утиче на навике вежбања: Важан део дневне рутине

Колико пута недељно стижете да се посветите вежбању

1658478093_pexels-andrea-piacquadio-917653.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Вежбање је важан део дневне рутине јер позитивно делује на физичко и ментално здравље. Повећава снагу, подиже енергију, а помаже и при смањењу стреса.

Колико често треба да вежбамо?

Услед многобројних обавеза у току дана многи људи не стижу да се посвете вежбању колико би желели. Ипак, према истраживању Тхе Лист-а, вец́ина људи обично вежба три дана у недељи, испод њих налазе се они који стижу да тренирају два дана недељно, док је најмањи проценат оних који вежбају једном недељно.

Прочитајте још: Када осећамо ПОСПАНОСТ након ТРЕНИНГА: Ево због чега се то дешава и шта треба да урадите

Према студији Националног центра за здравствену статистику, један од највец́их фактора који утичу на навике вежбања је посао особе. Људи који раде на пословима који подразумевају стално кретање или физички рад током дана имају вец́у вероватноц́у да ц́е остварити предвиђену количину вежбања, док ц́е неко ко ради посао који подразумева конацеларију морати више да се потруди приликом количине вежбања.

Иапк, истиче се да не постоји један тачан одговор када је у питању колико пута недељно је идеално да вежбамо. Важно је да слушамо своје тело.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas