Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта јести после тренинга? Ова храна је идеална ако тренирате касно

Када тренирате, није свеједно шта ћете јести ни пре ни након тренинга!

1676644136_shutterstock_1945576738.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уколико стално тренирате, постоји велика шанса да много размишљате о свом оброку пре тренинга. Али да ли свом оброку после тренинга посвец́ујете исту пажњу?

Након тренинга, поготово ако је био јачег интезитета, многи људи огладне и спремају свакакву храну да би сузбили глад. Међутим, треба повести рачуна о намирницама које ћемо унети у организам након завршеног тренинга, јер нам се онда сав труд уопште не исплати, поготово ако желимо да изгубимо сувишне килограме.

После тренинга, најбоље би било да сачекате један до два сата пре него што кренете да поједете нешто, како би организам још мало трошио залихе масноће. За то време, наравно да можете пити воду и то у великим количинама јер је она најздравија, а и мало ћете победити глад.

Када завршите са напорним тренингом, вашем телу су потребне беланчевине како би се обновила мишићна влакна, која су покидана током тренинга. Зато је као оброк најидеалнији неки дијетални протеински производ.

Шта се једе након тренинга?

Можете спремити омлет од беланаца, скувати бело месо или лигње, посни сир или скувати (или испећи на роштиљу) филете од било које врсте беле рибе. Такође је јако битно да уз оброк имате и салату - од парадајза, краставаца, купуса, паприке, ротквице, са луком и зелену салату - све долази у обзир.

Ако ипак не можете издржати да не једете после тренинга:

  • Пијте што више течности, нарочито воде, али можете попити и шољу зеленог чаја или какаа без шећера
  • Можете попити до пола литра немасног кефира
  • Поједите јабуку

Ако имате тренинге касно увече:

... И након њих идете, после туширања, на спавање, једите искључиво беланчевине у малим количинама, нпр. 100 - 150 грама немасног сира или поједите једно јаје.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas