Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СПА ТРЕТМАНИ

СУОЧИТЕ СЕ са истином! Сауна ТОПИ КИЛОГРАМЕ, али не баш и као теретана!

Килограми се губе и у сауни, и у теретани, али је структура изгубљених килограма у теретани далеко важнија за здравље организма

1604613911_sauna.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Редован боравак у сауни заиста може скинути килограме, али оне килограме сачињене у вишку воде у телу. Иако је знојење у сауни равно оном у теретани, током вежбања губимо килограме особађајући се вишка масти у свом телу, истичу фитнес инструктори.

Прочтиајте још: Да ли сте чули за КУПУС ДИЈЕТУ? Траје САМО 7 ДАНА, резултати се виде ОДМАХ, а губи се ПЕТ килограма

Боравак у сауни у дужини од 15 до 30 минута значајно доприноси бржем губитку килограма, али килограми изгубљени у сауни су вишак воде у телу. Са друге стране, у теретани нестају килограми који се састоје већином од масти.

Обавезна хидратација
Како бисте извукли максимум из сауне, важно је да пре одласка у сауну и након боравка у њој попијете велике количине воде како би спречили дехидратацију организма. Лагани биљни чај или вода са лимуном одличан су избор.

Прочитајте још: ПРЕДЛАЖЕМО рецепт за излетнике: Чорба од ЧИЧКА, кафа од МАСЛАЧКА, а намаз од ОВЕ биљке

У сауни се не изграђују мишићи, а вода коју губимо знојењем мора се надокнадити одмах након боравка у њој. Тако сауна не може бити замена за тренинг иако се услед загревања повећава број откуцаја срца, баш као и код физичког напора. 

Прочитајте још: Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!

Лекари истичу да је сауна изврстан начин за опуштање и детоксикацију организма, посебно током хладнијих дана када харају вируси. Помоћи ће нам у очувању здравља и значајно допринети у олакшавању тешких физичких тренинга.  

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas