Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
спремите се за лето

Вежбе за тонирање мишића: Кључ за издефинисане мишиће је у томе да радите вежбе у којима уживате

Постоје различити начини за извођење вежби за тонирање мишића и свака метода има своје предности

1655740637_fitness-g3efb3beb6_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Док се многи људи питају која је техника тонирања мишића најбоља, већина стручњака за фитнес ће вам саветовати да се држите оне у којој уживате.

Прочитајте још: ТРЧАЊЕ ИЛИ ХОДАЊЕ?: Којом методом можете изгубити више килограма? (ФОТО)

Програм вежби за тонирање ће вам помоћи да развијете снагу и дефиницију мишића. Ако изводите вежбе за тонирање мишића са оптерећењем, као што су чучњеви и искори, повећаћете густину костију, што може помоћи у спречавању остеопорозе. Поред тога, ваша рутина тонирања може вам помоћи да контролишете своју тежину, пошто тонирани мишићи имају релативно високу брзину метаболизма.

Добро осмишљен програм може исправити неравнотежу мишића и побољшати држање. Такође може учинити да изгледате виткије, без губитка тежине. На пример, многе жене имају мању структуру костију у горњем делу тела и ширу структуру око кукова. Ако изводите вежбе за горњи део тела, можете изградити мишиће око рамена. Стварањем природних јастучића за рамена, ваши кукови и струк ће изгледати мањи.

Митови о тонирању мишића
Последњих година, медији су били вешти у информисању људи о предностима различитих врста вежбања. Због тога, због информација објављених у вестима, у часописима и на мрежи, већина људи је прилично паметна у вези са најновијим истраживањима вежбања. Међутим, често је изненађујуће чути да неке од класичних прича о старим женама и даље преовлађују. Ево неколико њих:

1. Вежбе тонирања су одличне за смањење мрља. Не баш. Смањење тачака је мит. Једини начин да "изгубите инче" око дате области је губитак целе телесне масти.
2, Вежбе тонирања ће изградити велике ружне мишиће. Ово је мало вероватно. Осим ако не користите изузетно велике тежине, вежбе тонирања неће изградити огромне мишиће.
3,и Не би требало да радим вежбе тонирања док не достигнем своју идеалну тежину. Опет погрешно! Пошто вежбе за тонирање мишића повећавају брзину метаболизма, оне могу бити корисно оружје у борби за губитак тежине.

Две фазе вежбе тонирања

Постоје две фазе мишићне контракције. У концентричној фази, ваши мишићи се скраћују док се скупљају. На пример, током савијања тетиве, до концентричне контракције долази када савијете колена. У ексцентричној фази, ваши мишићи се продужавају док се скупљају. Да користимо пример савијања тетиве, ексцентрична фаза се јавља када исправите ноге.

Ако волите теретану, можете изводити вежбе тонирања на справама за фитнес. Иако ће вам ова врста вежбе пружити максималну количину отпора, она има своја ограничења. У већини случајева, ваши покрети ће бити ограничени или на флексију и екстензију. Да бисте фино тонирали своје тело и дефинисали мање мишићне групе, желећете да промените свој опсег покрета. Такође би требало да размислите о коришћењу трака отпора за ваше основне вежбе на поду. Пружају додатни отпор, док омогућавају широк спектар кретања. Такође кључ је у понављању и да имате више серија одређене вежбе. Уверите се да имате 48 сати одмора између тренинга за тонирање.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas