· · Коментари: 0
КОНТРОЛА

Ако се здраво храните и вежбате, не значи да радите ДОБРО СЕБИ: Ово су РАЗЛОЗИ

Већина људи фитнес доводи у везу са позитивним моментима, али га често и претерано уздиже и дозвољава да им живот контролишу исхрана и вежбање.

1603789860_Depositphotos_90774862_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Тежња ка здравијем животном стилу може да носи са собом озбиљне негативне последице ако му се не приступи мудро.

Када ваш живот контролишу исхрана и вежбање, много тога се губи. Важно је да на време схватите значај опуштања, пропуштања неког тренинга или уживања у омиљеним колачима.

Жртвовање живота зарад здравља

Многи покушаји изградње здравог и фит тела пропали су неславно, јер се све врти око тренинга и прецизно планираних оброка, па кад се нешто промени, ступа узрујаност. Основни савет јесте да не дозволите да ваш живот контролишу исхрана и вежбање.

Прочитајте још: ДЕСЕТ САВЕТА како да смањите НАДУТОСТ ЛИЦА

Фото: Депозит

Када на журкама једете сирово поврће и пијете воду, а људи почну да вас испитују и проматрају, чак и да се плаше за вас, посвећеност фитнесом се дефинитивно претворила у опсесију. Нема потребе да ваш живот контролишу исхрана и вежбање – они треба да га унапреде и побољшају.

Кад ваш фитнес оде предалеко

Кад се мерите више пута дневно, кад радите више вежби јер сте појели више хране, кад одбијете да узмете парче торте на венчању – ваш живот контролишу исхрана и вежбање. Вежбање и здрава храна су инструменти који ће вам помоћи да живите срећнији и испуњенији живот, нису ту да владају њиме.

Прочитајте још: РАМЕ и леђа су постали свакодневни ЈАО! Четири начина могу да УКЛОНЕ БОЛ

Проналажење златне средине

Уколико желите да ваш живот и фитнес навике буду у синергији, пронађите златну средину. Она је тамо где можете да уживате у парчету рођенданске торте без бриге о томе како ћете због тога изгледати, где не дозволите да ваш живот контролишу исхрана и вежбање.

Фото: Депозит

Наравно, на путу до проналажења златне средине сви правимо грешке, али је важно да се сетимо како смо пали и да на основу тога учимо. Тако нећете дозволити да ваш живот контролишу исхрана и вежбање, већ ћете пронаћи корен проблема и одстранити га, а онда ћете и напредовати.

Прочитајте још: Ово су СЈАЈНИ ТРИКОВИ како да се ЛАКШЕ ОДВИКНЕТЕ од ЦИГАРЕТА (ВИДЕО)

Шта је то живот вредан живљења?

Живот вредан живљења је онај у ком можете да пробате нову храну без осећаја кривице. Онај у ком можете да узмете виљушку, изаберете храну и поједете је без бриге о томе како ћете због тога изгледати.

Када ваше животне и фитнес навике раде заједно у савршеној хармонији, а не када ваш живот контролишу исхрана и вежбање, више ћете уживати у свему што радите. Храна ће имати бољи укус, спавањем ћете бити још одморнији. И најважније, огроман терет стреса и опуштања ће бити скинут са ваших рамена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.