Oglas
· · Komentari: 0
zdravlje

ARONIJA je bobica VITAMINA I MINERALA: Evo za šta je dobra

Aronija je voće bogato antioksidantima.

1623085683_Depositphotos_83886870_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Smatra se da su zdravstveni benefiti aronije izuzetno bogati, te se svrstava u jedno od najzdraviih voća.

Aronija i zdravlje

Do danas je nekoliko velikih sveobuhvatnih studija testiralo efekte aronije na ljudsko zdravlje.

Pročitajte još: KRASTAVAC: Povrće sa malo kalorija, a mnogo nutritivnih prednsti

Metabolički sindrom

U maloj studiji objavljenoj 2010. godine, istraživači su otkrili da ekstrakt aronije može da koristi ljudima sa metaboličkim sindromom - skupom zdravstvenih problema povezanih sa povećanim rizikom od srčanih bolesti i dijabetesa, uključujući višak masti na stomaku, visok holesterol, visok krvni pritisak i upale, piše Very well health.

Dijabetes

Aronija može da pomogne da se šećer u krvi kontroliše kod osoba sa dijabetesom. Nakon što su tri meseca svakodnevno pili 200 mililitara, veštački zaslađenog soka aronije bez šećera, pacijenti sa dijabetesom pokazali su smanjenje posta nivo šećera u krvi.

Pročitajte još: Da li ste znali da čaša TOPLE SLANE VODE oslobađa organizam od otrova? Evo kako se priprema i konzumira

Druge preliminarne studije istražuju potencijal upotrebe ekstrakta aronije u lečenju hipertenzije i srodnih kardiovaskularnih stanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas