Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Идеалан напитак за почетак дана: Додајте води ДВЕ НАМИРНИЦЕ и повећајте хранљиве вредности

Пијење довољно воде је од виталног значаја за правилно функционисање

1654525071_profimedia-0630909220.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Више од 50 процената нашег тела се састоји од воде, а пошто је неопходна за обнављање наших ц́елија, недовољно конзумирање воде може да доведе  до безброј проблема, а дехидратација је најчешц́а.

Према Центрима за контролу и превенцију болести ако сте дехидрирани, то може да спречи да јасно размишљате, а може да доведе и до промена расположења и многих других озбиљнијих стања.

Прочитајте још: Шест најбољих етеричних уља за ОТИЦАЊЕ и УПАЛУ: Ево како можете сами да направите облогу (РЕЦЕПТ)

Према студији објављеној у Интернатионал Јоурнал оф Цосметиц Сциенце, испијање девет шољица воде сваки дан током месец дана могло би значајно да побољша изглед коже у смислу густине и дебљине. С друге стране, ако је ваша дневна потрошња воде недовољна, то може дугорочно негативно да утиче на вашу кожу.

Иако је најбоље пити воду саму, неки људи такође воле да је додају води биље и воће како би им било интересантије и привлачније за пице. Вода са зачинским биљем и воћем могла би да вам користи на много начина повећавајући хранљиву вредност воде.

Ако тражите идеје за додатке води предлажемо брз и једноставан рецепт који би могао да буде део ваше јутарње рутине хидратације.

Вода од краставаца и нане

Додавање кришки краставца и листова нане у обичној води може да направи веома освежавајући напитак, а припрема се лако. Све што треба да урадите је да узмете мали или средњи краставац, ољуштите га и исечете на танке кришке. Затим оперите и измрвите две гранчице свеже нане и додајте оба састојка у бокал који садржи 10 шољица воде.

Прочитајте још: Не бацајте ПЕТЕЉКЕ од трешања! Оне чине чуда за ваше здравље, а ево како се спремају (РЕЦЕПТ)

Ова мешавина осим што вас одржава хидрираним, додаје вам и антиоксиданте и витамине А и К, фосфор, калцијум, магнезијум и калијум. За менту се такође каже да је корисна у побољшању синдрома нервозних црева, ублажавању пробавне сметње и помаже у губитку тежине, пише Хеалтхлине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas