Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здраво

УРМЕ су "слаткиши природе": Четири важна разлога да их укључимо у исхрану

Урме су и слатке и здраве, па да ли има боље комбинације?

1640539436_4495891afff801f8bf399b2bc27f706e963259cc.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Урме се другачије називају „слаткишима природе“ јер су  познате по својој слаткоћи, што их чини одличном ужином или заменом за бели шећер у рецептима. Оне такође обезбеђују антиоксиданре, влакна као и бројне хранљиве материје.

Калијум

Урме садрже калијум један од најважнијих минерала присутних у људском телу. Он регулише равнотежу течности, контракције мишића и нервне сигнале. Када је ниво калијума низак, то утиче на главне телесне функције, што доводи до ниског нивоа енергије, грчева у мишићима и физичког и менталног умора.

Прочитајте још: Лаванду за ЛАКУ НОЋ користио је и ТУТАНКАМОН: Овај чај гарантује мирне снове

Урме садрже влакна

Влакна су кључна у регулисању дигестивног система и одржавању нормалног здравља црева. Дневни препоручени унос дијеталних влакана је 25 до 30 грама, пише Реал Симпле.

Урме садрже магнезијум и бакар.

Магнезијум је важан минерал за људско тело и мозак. Он регулише функцију мишића и нерава, ниво шећера у крви и крвни притисак. Такође је кључан за синтезу протеина у телу. Бакар помаже да ваше тело добије довољно гвожђа. Заједно са магнезијумом омогућују телу да формира црвена крвна зрнца. Бакар такође помаже да се одрже здраве кости.

Прочитајте још: Коктел за бољу пробаву: Чај који решава проблеме

Урме су добар извор витамина Б

Витамин Б6 погодује централном нервном систему и метаболизму. Функционише тако да претвара храну у енергију и помаже у производњи серотонина и допамина. Витамин Б6 је један од осам кључних витамина Б који су важни у подржавању правилног функционисања ћелија. Када ниво витамина Б6 падне, људи реагују осипом на кожи, ослабљеним имунолошким системом, ниским нивоом енергије...

БОНУС ВИДЕО:

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas