Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДЕЛОТВОРНО

ЗАЧИН који не користимо често може ПОБОЉШАТИ наше здравље

Истраживање аустралијских научника.

1607786560_Depositphotos_6725474_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Додавање мало цимета исхрани може користити здрављу, показало је истраживање по ком тај зачин снижава температуру у желуцу и помаже пробави.

Аустралијски научници са универзитета РМИТ у Мелбурну спровели су истраживање пробаве свиња уз помоћ капсула које реагирају на гасове.

Према резултатима истраживања објављених у часопису Сциентифиц Репортс укључивање цимета у исхрану животиња може да смањи ниво угљен-диоксида у желуцу хладећи тако њихова тела.

Прочитајте још: Шака овог ВОЋА је кориснија од шаке ЛЕКОВА

Укупно здравље свиња које су јеле храну с додатком цимета побољшало се значајно.

Водитељ истраживања Коурусх Калантар-Задех казао је: "Кад се свиње хране на собној температури расте угљен-диоксид у њиховом желуцу".

Фото: Депозит

Цимет у њиховој исхрани смањује тај гас смањивањем лучења желудачне киселине и пепсина што хлади желудац свиње током оброка.

Чини се и да цимет штити зидове желуца и танког црева, закључили су научници.

Прочитајте још: За мршављење, лош холестерол, крвне судове...Ево шта све лечи ЈЕЧМЕНА ВОДИЦА

Иако је истраживање спроведено на свињама научници верују да је примењиво на људе. Утврдили су да је цимет смањио температуру у желуцу за 2 степена Целзијуса.

Стога кажу да није чудно што је цимет популаран у топлијим крајевима јер даје осећај хлађења. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas