Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
НАРОДНА МУДРОСТ

Пет ЈЕФТИНИХ алтернативних РУСКИХ лекова за кијавицу и грло (РЕЦЕПТИ)

Готово сви лекови имају своју алтернативу у природи, коју октрива традиционална руска медицина

1608037959_Depositphotos_12388127_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

За сваки лекарски савет којим ћете покушати да излечите и ублажите мање тегобе и болести, постоји алтернативно решење. У руским народним рецептима издвајају се они које зна свака кућа и који се успешно примењују кроз генерације. Неки су познати и у Србији, а неке би тек требало да усвојимо од братског руског народа.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Пет алтернативних руских лекова учинковити су код вируса и инфекција, губљења косе и многих других тегоба, укуључујући и мамурлук.

Капи од белог лука за кијавицу

Према руским методама лечења, сви ови здравствени проблеми могу се спречити редовним конзумирањем белог лука за општи имунитет. Исецкан или самлевен бели лук може се користити као делотоврне капи за нос, против синусних обољења, проблема са алергијским реакцијама у синусима. Када се помешају у односу пет према један у сразмери вода и сок белог лука могу се добити учинковите капи за нос, које се примењују једном или два пута дневно.

Џем од малине
Ово је још један алтернативни лек против прехладе и заснива се на противупалним својствима малине.Домћи џем од малине и чај од осушеног плода малине помажу у ублажавању симптома прехладе. Узима се по кашичици, уз шољу или две врућег црног чаја, са лимуном.

Чај од семенки сунцокрета побољшава циркулацију

Лоша циркулација је најчешћи проблем код старијих, али и код младих који предуго стоје на послу или имају проблеме и са задржавањем течности у телу, посебно ногама. Чај од семенки сунцокрета јача кости целог организма. Шака семенки прелије се са пола литра кључале воде. Преливене семенке оставите да одстоје у води неколико сати. Свако јутро на празан стомак попијте шољицу чаја.

Шаргарепа против губитка косе

 

Три до четири шаргарепе оперите, изрендајте, а затим их утрљајте укорен косе. Оставите  шаргарепу на глави  до 20 минута, а затим је оперите шампоном и исперите. Користите смешу шаргарепе пре сваког прања косе.

 

Со и цвекла за упалне процесе у грлу

Гргуљање са сланом водом је уобичајени кућни лек за грлобољу. Руси узимају пола кафене кашике соли и пола кашичице соде бикарбоне и помешају је са мало воде собне температуре. Потом се испира грло. Ова мешавина се такође може узети кроз нос за потпуно испирање синуса.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

За упорније иритирана грла или за смиривање симптома запаљених крајника, пробајте мешавину од цвекле и сирћета. Нарибајте сирову пресну цвеклу и додајте јушну кашику сирцета, идеално је јабуково сирце. Добро промешајте и оставите да одстоји око 20 минута, исцедите течност из цвекле и пијте сок док се упални процеси не смире.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas