Oglas
· · Komentari: 1
NARODNA MUDROST

Pet JEFTINIH alternativnih RUSKIH lekova za kijavicu i grlo (RECEPTI)

Gotovo svi lekovi imaju svoju alternativu u prirodi, koju oktriva tradicionalna ruska medicina

1608037959_Depositphotos_12388127_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Za svaki lekarski savet kojim ćete pokušati da izlečite i ublažite manje tegobe i bolesti, postoji alternativno rešenje. U ruskim narodnim receptima izdvajaju se oni koje zna svaka kuća i koji se uspešno primenjuju kroz generacije. Neki su poznati i u Srbiji, a neke bi tek trebalo da usvojimo od bratskog ruskog naroda.

Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!

Pet alternativnih ruskih lekova učinkoviti su kod virusa i infekcija, gubljenja kose i mnogih drugih tegoba, ukuljučujući i mamurluk.

Kapi od belog luka za kijavicu

Prema ruskim metodama lečenja, svi ovi zdravstveni problemi mogu se sprečiti redovnim konzumiranjem belog luka za opšti imunitet. Iseckan ili samleven beli luk može se koristiti kao delotovrne kapi za nos, protiv sinusnih oboljenja, problema sa alergijskim reakcijama u sinusima. Kada se pomešaju u odnosu pet prema jedan u srazmeri voda i sok belog luka mogu se dobiti učinkovite kapi za nos, koje se primenjuju jednom ili dva puta dnevno.

Džem od maline
Ovo je još jedan alternativni lek protiv prehlade i zasniva se na protivupalnim svojstvima maline.Domći džem od maline i čaj od osušenog ploda maline pomažu u ublažavanju simptoma prehlade. Uzima se po kašičici, uz šolju ili dve vrućeg crnog čaja, sa limunom.

Čaj od semenki suncokreta poboljšava cirkulaciju

Loša cirkulacija je najčešći problem kod starijih, ali i kod mladih koji predugo stoje na poslu ili imaju probleme i sa zadržavanjem tečnosti u telu, posebno nogama. Čaj od semenki suncokreta jača kosti celog organizma. Šaka semenki prelije se sa pola litra ključale vode. Prelivene semenke ostavite da odstoje u vodi nekoliko sati. Svako jutro na prazan stomak popijte šoljicu čaja.

Šargarepa protiv gubitka kose

 

Tri do četiri šargarepe operite, izrendajte, a zatim ih utrljajte ukoren kose. Ostavite  šargarepu na glavi  do 20 minuta, a zatim je operite šamponom i isperite. Koristite smešu šargarepe pre svakog pranja kose.

 

So i cvekla za upalne procese u grlu

Grguljanje sa slanom vodom je uobičajeni kućni lek za grlobolju. Rusi uzimaju pola kafene kašike soli i pola kašičice sode bikarbone i pomešaju je sa malo vode sobne temperature. Potom se ispira grlo. Ova mešavina se takođe može uzeti kroz nos za potpuno ispiranje sinusa.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Za upornije iritirana grla ili za smirivanje simptoma zapaljenih krajnika, probajte mešavinu od cvekle i sirćeta. Naribajte sirovu presnu cveklu i dodajte jušnu kašiku sirceta, idealno je jabukovo sirce. Dobro promešajte i ostavite da odstoji oko 20 minuta, iscedite tečnost iz cvekle i pijte sok dok se upalni procesi ne smire.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas