· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Руски чаробни рецепт који решава СВЕ БОЛОВЕ у само 2 МИНУТА

Уље магнезијума од давнина се користи као препарат који лечи костобољу и болове у мишићима

1612036609_Depositphotos_140333678_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Болови у мишићима и зглобовима могу се јавити хронично, као последица претходних повреда у време наглог захлађења и ниских температура. За ову врсту болова и проблема, решење су природни препарати који ће извући упалне процесе у мишићима и бол у костима.

Магнезијум је минерал који је укључен у преко 300 хемијских реакција у организму, што значи да је неопходно да га свакодневно уносимо у свој организам

У традиционалној медицини се ове здравствене тегобе од давнина решавају са магнезијумовим лосионом, односно уљем магнезијума.

Прочитајте још: Проверени РУСКИ РЕЦЕПТ: Мелем који брише упалу јајника

Магнезијум је минерал који је укључен у преко 300 хемијских реакција у организму, што значи да је неопходно да га свакодневно уносимо у свој организам. 

Како надоместити магнезијум
Осим правилне исхране, постоји још један начин уноса магнезијума у организам и тело, кроз саму кожу.  Овом методом сигурно ћете задовољити препоручени дневни унос, за жене до 300 милиграма, за мушкарце до 400 милиграма. За овај  препарат потребна је дестилована вода и магнезијумов хлорид. Јефтин је, лако доступан, а све што треба да учините како бисте се решили болова јест да га помешате са дестилованим водом и утрљавате на болно место.

Он опушта нерве и мишиће, па се препоручује код грчева у ногама. Како је и срце мишић, магнезијум утиче и на њега и може допринети снижењу и горњег и доњег притиска. Смањује ниво холестерола и доприноси смањењу оштећења зидова крвних судова.

Магнезијум хлорид је минерални састав који се добија испаравањем морске воде 

Опуштајуће делује на мозак, те доприноси лакшем успављивању. Магнезијум се препоручује људима који су склони стварању песка и камена у бубрезима, али и онима који имају проблем са опстипацијом. Један је од фактора који значајно доприносе одржавању адекватне pH вредности у организму.

Прочитајте још: НЕСВАКИДАШЊЕ ИСКУСТВО: Ноћ у "ЗАТВОРУ" за 42 евра! Ово је НАЈНЕПРИЈАТНИЈИ хостел на планети (ВИДЕО)

Због неправилне исхране, брзе хране и изостанка свежих намирница у оброцима, људи често не уносе магнезијум у довољним количинама кроз храну. Ово се даље односи на рад унутрашњих органа и најпре се може приметити кроз болове у костима и мишићима, а његов недостатак може имати озбиљне последице.

Раствор магнезијум хлорида

Директно узимање раствора магнезијум хлорида у води представља најбољи облик уноса магнезијума. Магнезијум хлорид можемо користити на два начина, орално или путем коже. Други начин је ефикаснији и има неколико предности. Напитак магнезијум хлорида, као и уље можете направити и сами у својој кухињи.

Рецепт  за припрему магнезијумовог уља
За израду уља потребна је једна шољица прочишћеног магнезијум хлорида, две шољице дестиловане воде и стаклена бочица са распршивачем.  Прокувајте воду. У стаклену боцу ставите магнезијум хлорид па прелијте кипућом водом. Добро измешајте тако да се потпуно отопи. Оставите да се охлади па прелијте у стаклену бочицу с распршивачем.Ово уље магнезијума можете чувати на собној температури до 6 месеци.Иако ово није право уље већ минерална течност,  назива се уљем због донекле масног осећаја на кожи после његовог наношења.

Магнезијум хлорид је минерални састав који се добија испаравањем морске воде . Доступан је у гранулама или листићима од којих се може правити одвар за орално узимање, а од њега се прави магнезијумово уље и може се користити за купке.

Прочитајте још: МАТЕМАТИЧАР је "израчунао" овогодишње немире још 2012. године, а ПРЕДВИЂА још СТРАШНИЈЕ ствари

Када се наноси директно на кожу, магнезијум хлорид се тренутно апсорбује у ткива и знатно повећава ниво магнезијума у организму. Будући да магнезијум притом не пролази кроз пробавни тракт, нема ризика од непријатног лаксативног учинка. Наношење уља магнезијум хлорида на кожу показало се и као изврстан начин надопуне „залиха“ магнезијума код спортиста, који су  изложени великим физичким напорима.

Прочитајте још: Чувени астролог Тања Вељковић каже: Вечерас почиње РЕПРОГРАМИРАЊЕ, пред нама је историјски тренутак

Како се наноси на кожу

Магнезијумово уље најбоље ја нанети на чисту кожу након туширања. Потребно је нежно утрљати уље и оставити да се апсорбује у трајању од око пола сата.  

За спортске напоре потребно је да у уље магнезијума додате неколико капи етеричног уља четинара и утрљавајти у кожу стопала и ногу, ако сте изложени већим спортским напорима.

Уље магнезијума може се користити и за масажу тела. Осим што ћете тако повећати ниво магнезијума, сама масажа допринеће опуштању мишића у целом телу.  

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.