Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
СВЕМИР

Шта једу КОСМОНАУТИ? ШВЕРЦУЈУ бели лук, пасуљ им ЗАБРАЊУЈУ, а СИБИРСКИ АНАНАС сви обожавају

Најбољи нутриционисти састављају јеловник космонаута, а добијају и чајеве који лече најтеже болести.

1595248872_32837866735_c88afc2a53_h.jpg
Фото: Руски травар
Oglas

За ручак космонаути једу рибу или месо и поврће, а пасуљ, грашак и бели лук на орбити дуго  били забрањени јер изазивали надимање и гасове. Међутим, чланови посаде су понекад шверцовали омиљене намирнице.

Хране у изобиљу Фото: Руски травар

Прочитајте још: Монаси су секли стомак животиње и у њега убацивали БОЛЕСНИКА, а сада су Путину дали ЧАЈ БЕСМРТНОСТИ

Виталиј Жолобов је једном прокријумчарио бели лук сакривши га у чизме. Сада им је дозволено да га једу, али чланови америчке посаде нису много одушевљени том одлуком.

Виталиј је бели лук сакрио у чизму.

Дијетолози мањак свежих салата у космичком јеловнику замењују пиреом од цвекле. Осим тога, космонаути једу  сенф као додатак јелима. Овај зачин нормализује циркулацију крви, побољшава пробаву, има антисептичко и противоупално дејство. 

Појели експеримент
Током многомесечног лета свим космонаутима недостаје укус свежих зелениша. Зато Руси Владимир Коваљонок и Александар Иванченков који су у оквиру експеримента гајали на орбити различите биљке, једном нису издржали и појели су зелене изданке проклијалог лука без дозволе руководства.
У свемиру једу цвеклу и много сенфа.

Сибирски ананас против радијације

Руски космонаути имају здраву навику да грицкају сушене шљиве, дуње и бруснице и пију сокове од шумске боровнице, јабуке, црне рибизле и плодова дрена. Међутим, посебно место у њиховом јеловнику заузима пасји трн.

Ова бобица, коју иначе зову "сибирски ананас" спречава штетно дејство космичке радиације и токсичних материја. За руске космонауте редовно конзумирање плодова пасјег трна је закон - и у свемиру, и на Земљи. Многи од њих чак су засадили овај жбун поред својих викендица.

Свега има у свемиру Фото: Руски травар
Грицкају суве шљиве, дуње и бруснице.

Пасји трње шампион по садржају корисних материја: има 190 биоактивних супстанци. У уљу "сибирског ананаса" се налази рекордна количина бета-каротена, а уље садржи киселине омега 3, 6, 7 и 9 заједно. Таква комбинација доприноси бољем раду имуног система и повећева отпорност на болести. Плодови пасјег трна су богати серотонином - "хормоном среће". Користи се и у лечењу онколошких оболења.

Прочитајте још: Наталија је РУСКИЊА која се са петорицом синова преселила у Србију! Деци на ране ставља чили, а за то постоји ДОБАР РАЗЛОГ! (Фото)

Храна и фиточајеви Фото: Руски травар

Космо-чајеви

Обавезни део космичког менија су чајеви од лековитог биља. Сировину за њих скупљају у еколошки чистим регионима Русије.

Лекари праве фито чајеве са ливада Русије, а космонаути бирају који ће носити.

Формуле фито-чајева праве лекари, а сами чланови свемирске посаде пре лета дегустирају напитке и бирају оне који им се највише свиђају. Међу састојцима лековитих чајева су чага, шипурак, сремза, аронија, нана и друге биљке које служе за превенцију многих опасних болести.

Осим тога, лекари праве за космонауте посебне тинктуре од елеутерококуса и шисандре. То су биљке-адаптогени који знатно јачају одбрамбени систем организма и повећавају енергију.

Руска шала са Аполом
Алкохол је на орбити строго забрањен. Када су се 1975. године спојили космички бродови "Сојуз" и "Аполо", Руси Алексеј Леонов и Валериј Кубасов су дочекали америчке астронауте са тубама на којима писало: "Вотка". Венс Бранд и Доналд Слејтон су се збунили, али совјетска посада је тврдила да је то добро за здравље. Американци су  попили "лек". На њихово изненађење у тубама није била вотка него боршћ.
Георгиј је исцелио ногу рецептом са лимуном!

Космонаут Георгиј Гречко је 1966 године поломио ногу током скока с падобраном. Лекари су му рекли да је каријера завршена. Међутим Гречко је направио тинктуру по рецепту космонаута Владимира Комарова и поломљена кост је брзо срасла. Био је у орбити три пута и једном је спровео излазак у отворени свемир.

Прочитајте још: Откривамо вам ТАЈНУ Путиновог ЧАЈА: Увек га носи са собом у БЕЛОМ ТЕРМОСУ, а ево ШТА ЛЕЧИ

Рецепт Комарова и Гречка

Десет јаја опрати и ставити у стаклену теглу. Исцедити сок од неколико лимуна и додати у теглу (сок мора да покрије јаја). Када се љуска раствори, процедити напитак. Узимати 2-3 супене кашике пре јела.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas