Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

10 савета како да упослите руке БЕЗ ЦИГАРЕТЕ: Можда вам неки од ових савета буду од КОРИСТИ

Не пушиш више? Одлично! Откриј своје нове таленте: писање, шивање, свирање, израду накита или вртларство!

1633083600_cigare.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Многима је када престану да пуше, проблем што не знају шта ће с рукама без цигарете. Ако и ти имаш тај уобичајени проблем, ево неколико савета како да "запослиш" руке, сада када у њима напокон више нема горућег штапића.

Неким пушачима је незамисливо да имају празне и опуштене руке док концентрисано обављају неки задатак или о нечему треба дубље да размисле. Без цигарете у руци не сналазе се више ни са стварима које би с цигаретом решили за неколико минута.

Чак и кад преброде телесне симптоме апстиненцијске кризе, не успевају да се реше напетости у рукама, због које неки почињу да гризу нокте, чупкају заноктице, лупкају по столу...

Иако би било најбоље открити прави узрок нервозе која нас тера на то да нам руке увек буду заокупљене нечим, као прва помоћ могу нам послужити и неке нове здраве навике уз које ћемо увек имати пуне руке посла:

1. Пиши! СМС поруке, маилове, писма, дневник, песме, књигу...или решавај укрштене речи из новина.

2. Цртај или барем жврљај по папиру који ти је при руци.

3. Ухвати неког за руку!

4. Стежи антистресну лоптицу.

5. Бави се вртларством или узгојем собног биља.

6. Нека ти при руци буде шоља незаслађеног чаја или чаша воде или природног сока, а избегавај кафу, алкохол и друга пића која повезујеш с цигаретама.

7. Грицкај штапиће од сировог поврћа, суво воће, орашасте плодове...

8. Откриј свој талент за ручне радове: шивање, плетење, прављење накита... (пол није препрека!)

9. Свирај! Прсти ће ти бити упослени а музика је лек за душу!

10. И на крају, ако баш имаш потребу нешто "запалити", запали свећу или миришљави штапић!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas