Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НУТРИЦИОНИСТИ САВЕТУЈУ

6 намирница које ће вас РАЗБУДИТИ брже од ШОЉИЦЕ КАФЕ

Да ли и ви спадате у савремене људе, који без претеривања, немају времена за спавање, а многи пате од недостатка сна?

1666040278_coffee-g5388519e2_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Одмаћи се од јастука није увек могуће. Неки своју поспаност приписују хладном годишњем добу, други послу због којег су морали остати будни до касно. Наравно, важно је пратити режим и подржавати се у различито доба године витаминима и редовним спортом.

Прочитајте још: Чему служи ВИТАМИН А? Овако утиче на кожу

Доносимо вам намирнице које ће вам помоћи да се у раним јутарњим сатима пробудите ведри и насмејани. 

Авокадо

Број један на листи корисних и "окрепљујућих" производа је авокадо, који дуго засићује тело енергијом. Такође стабилизује ниво шећера у крви, чиме се продужава осећај ведрине.

Банане

Прочитајте још: ЧАЈ од ова 3 састојка ЧИНИ ЧУДА: Ојачаће имунитет, смириће упале и вратиће вам потребну енергију (РЕЦЕПТ)

Друго место заузимају банане, засићене угљеним хидратима и елементима у траговима. Такође дају енергију и одличне за брзу ужину.

Тамна чоколада

Следи тамна чоколада са садржајем какаа изнад 75 одсто, која се испостави да је много здравија од јутарње шољице кафе.

Зелено поврће и цвекла

У борби против поспаности помажу и намирнице као што су зеленило, богато витаминима и елементима у траговима, и цвекла, која убрзава доток крви у мозак.

Прочитајте још: Замућен и нејасан вид може бити узрокован КАТАРАКТОМ: Уколико је имате, кап овог УЉА пред спавање вам може помоћи да је природно излечите

Вода

Поред тога, научници тврде да умор може бити последица недостатка воде у телу, па је последњи производ на листи вода.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas