· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ако вас ОВО ЗАБОЛИ одмах се јавите лекару

Савети које вреди прочитати.

1607243880_Depositphotos_171761916_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Већина нас често трпи некакве болове мислећи да то није нешто "страшно", било да се ради о руци, нози или леђима. Међутим, уколико осетите ове специфичне болове, одмах се јавите лекару.

На пример, узроци бола у стомаку и леђима могу бити различити, а неретко је узрок нешто што не смемо да игноришемо. Уколико приметите такве сметње под хитно се обратите лекару, јер је важно утврдити стварне узроке.

Ево неколико савета:

Симптом: Оштар бол у доњој десној страни стомака

Узрок: Упала слепог црева

Манифестује се када је улаз у слепо црево блокиран, па доводи до инфекције. Нелечење може узроковати пуцање црева или апсцес. Ако осећате мучнину, грозницу или повраћање одмах се консултујте с лекаром.

Прочитајте још: ТРИ САВЕТА нутриционисте за јачање имунитета током пандемије КОРОНА ВИРУСА

Симптоми: Осећате јак бол у леђима

Фото: Депозит

Узрок: Упала бубрега

Осећај снажног жарења при мокрењу узрок је вероватно бубрежна инфекција. Бактерије се из бешике пењу у горњи део мокраћног тракта. Код оболелих се јавља грозница, мучнина и повраћање. Лечење захтева коришћење антибиотика.

Прочитајте још: Седам ЗДРАВСТВЕНИХ УПОЗОРЕЊА која нам шаљу УСНЕ

Симптоми: Јак бол у стомаку праћен надутошћу

Узрок: Синдром иритабилног црева

Ова болест погађа једну од десет особа, а нагађа се да стрес подстиче овај синдром. Лечи се у зависности од степена болести, а најчешће лаксативима или другим лековима који смањују грчење мишића. Дијагноза ове болести је доживотна и захтева дуготрајан и квалитетан начин лечења.

С обзиром да поменути узроци нису строго одређени, ми вам саветујемо да се одмах јавите лекару уколико приметите неке од симптома.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.