Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лепо лице

БРИНУ ВАС АКНЕ? Сазнајте како их се можете ослободити

Акне могу учинити да се осећате несигурно у себе, а могу бити чак и болне

1649789586_struggle-3805349_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy
Oglas

Дакле, ако патите од акни, време је да потражите лечење.
Дерматолог може да вам постави план како да спречите акне користећи различите третмане за акне, чишћење и лекове, али постоје и други начини да преузмете акне у своје руке. Проверите како исхрана и нега коже могу да се отарасе акни!

Шта узрокује акне?

Пре него што пређемо на исхрану и акне, требало би да знате о главним узроцима акни. Избор исхране и начина живота може утицати на количину ваших акни, али често постоје и други вероватнији узроци.
Акне су резултат зачепљених пора коже испуњених себумом (уљем) и мртве коже. Постоји неколико различитих врста акни, и оне имају различите узроке.

Пхото: Пиxабаy

Узроци акни укључују хормоналне промене (због чега су акне честе међу тинејџерима), неправилно прање лица, инфекцију, осетљивост на храну и лошу исхрану. Да бисте се решили акни, потребан вам је холистички приступ који укључује прање лица, здравији начин живота, а понекад и лекове.
Хајде да погледамо неке од дијета које могу допринети проблемима са акнама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Високо гликемијска дијета

Ако једете пуно хране са рафинисаним шећерима и угљеним хидратима, имате оно што је познато као дијета са високим гликемијским индексом. Ове намирнице узрокују скок и брз пад шећера у крви. Ова стална промена шећера у крви може изазвати упалу у целом телу. Та упала узрокује да ваше тело ствара више себума и акни.
Добра дијета против акни укључује смањење уноса рафинисаног шећера. Ваше тело ће доживети мање упале, а можда ћете видети чистију кожу.

Утицај млека на акне

Пхото: Пиxабаy

Због благе нетолеранције на лактозу, неки људи сматрају да им је кожа у горем стању када пију млеко. Није због масти. Неки људи имају инфламаторну реакцију на млеко, а као и дијета са високим гликемијским индексом, то може довести до превише себума и упале коже.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Преко седам деценија БОРБЕ СА ВЕТРЕЊАЧАМА: Данас општина Нови Београд СЛАВИ РОЂЕНДАН

Масна дијета

Масна дијета која утиче на здравље ваше коже је заправо мит. Нема доказа да масна храна узрокује већу производњу уља на лицу. Међутим, вреди напоменути да многе масне дијете такође садрже много рафинисаног шећера, што ће утицати на ваше акне.
Такође је теже водити здрав начин живота ако једете много масне хране. Зато је боље да га сачувате за посебне прилике.

Живите здравије за бољу кожу

Пхото: Пиxабаy

Сада знате коју храну треба избегавати када се питате како да се брзо решите акни, али такође морате да знате која храна и навике су добре за кожу.
Све што има антиинфламаторна својства помоћо ће здрављу ваше коже. Ово укључује боровнице, шипурак, парадајз, спанац́ и много друге здраве, укусне хране.
Такође би требало да пијете пуно воде како би ваша кожа била хидрирана како не би производила превише уља. Редовно вежбање је увек добра идеја јер ће се ваше поре отворити за зној и очистити неке наслаге. Само увек умијте лице након тренинга.

Лечење акни и дијета

Комбинацијом медицинске неге и промена начина живота можете лечити своје акне и решити их се заувек. Једите мање рафинисаног шећера и млека и више хране против запаљења. Редовно перите лице и потражите више савета од дерматолога.

Да ли сте спремни да се решите акни заувек?

БОНУС ВИДЕО:

 
 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas