Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ПРЕПАРАТИ

Две зелене намирнице опоравиће ПЛУЋА И ЈЕТРУ након прележаног КОРОНА ВИРУСА

Након прележаног корона вируса и конзумирања великог броја медикамената неопходно је природно чишћење целог организма

1655573252_top-view-ge509d788c_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Плућа и јетра доиста заслужују посебну пажњу јер су највећи чистачи организма.  Међу бројним функцијама јетре јесте и та да она прочишћава крв, а плућа узимају кисеоник, притом филтрирајући токсине из ваздуха и даље, избацују штетни угљен диоксид из организма. Одржавајући здравље јетре и плућа, ћелије и ткива у нашем организму задовољићемо здравом крвљу, која је богата кисеоником.   

Прочитајте још: Требало би да научите да ЋУТИТЕ О ОВИХ 5 СТВАРИ - одмах ће вам кренути у животу  

За квалитетан рад и добру функцију јетре и плућа изузетно је битна и храна коју конзумирате. У наставку су природни препарати и намирнице које ће допринети потпуној детоксикацији плућа и јетре.

Зелено лиснато поврће

Ова врста поврћа је пре свега позната по густини витамина – витамини А, Ц, К, фолна киселина. Витамин А је неопходан за здравље важе коже и очију, витамин Ц је један од најјачих антиоксиданата икада, а витамин К је неопходан за згрушавање крви. Фолна киселина је један од Б витамина и један од најважнијих улога јој је обнављање  крвних елемената. Калцијум и гвожђе и магнезијум су присутни у свом зеленом лиснатом поврћу. 

Прочитајте још: Сестра Јелисавете Орашанин пресликана је глумица: Два пута ћете погледати слику (ФОТО)

Спанаћ, салата, купус, млади лук, кељ и коријандар најбољи су избор лиснатог поврћа за чишћење организма.  Можете их јести сирове, бланширане или у облику смутија. Захваљујући садржају калијума и магнезијума ово поврће унапређује здравље плућа. Будући да зелено лиснато поврће обилује хлорофилом, оно потпомаже чишћење организма од тешких метала.   

Прочитајте још: Класици који не излазе из моде: Које моделе ФАРМЕРКИ увек можете обући (ФОТО)

Јабуке

Ово воће обилује пектином, витаминима и флавоноидима, који у великој мери доприносе чишћењу јетре. Флавоноиди и антиоксиданси чувају здравље плућа и читавог респираторног сустава. 

Прочитајте још: Радост у дому Лидије Вукићевић: Њен наследник поделио важну вест (ФОТО)

Редовно конзумирање јабуке сваког дана, после доручка и после ручка, решиће проблеме са гихтом, реумом, артритисом, код проблема и обољења јетре и бубрега, код закрчења крвних судова, за чишћење крви и масноћа у њој као и код третирања екцема. Метода с јабукама позитивно ће утицати на ваш нервни систем, а што је посебно занимљиво у новије вријеме, на убразање метаболизма и губитак вишка килограма.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas