· · Коментари: 0

Храна коју не треба да једете за ДОРУЧАК: Може вам донети мучнину и осећај непријатности

Погледајте о којим намирницама је реч

1679353530_profimedia-0371482247.jpg
Фото: Профимедиа

Доручак је јако важан за наш организам, а ове намирнице могу донети муку и осећај непријатности већ у првим јутарњим часовима.

Јака храна није исто што и нездрава храна, па вам дајемо списак ствари које никако не би требало да се нађу на вашем тањиру ујутру.

Куповни сок од наранџе

Можда ћете помислити да је сок од поморанџе добар за почетак дана, али морате имати на уму да ти сокови садрже пуно шећера и то нарочито они који имају мали удео воћа. Зато је боље попити чашу воде и појести поморанџу. Цео плод ће телу дати потребне витамине и минерале и влакна која ће испунити ваш желудац и пружити вам осећај ситости.

Палачинке

Често можемо да видимо у филмовима и серијама како породица за доручак једе палачинке или вафле с преливом. Али, то је храна коју не би требало да једемо за доручак. Уместо тога, много је здравије припремати житарице, тост и јогурт са ниским уделом масноће или омлет од беланаца. То ће нам дати потребне протеине и енергију.

Кафа с много шећера

Кафа је многима потребна за почетак дана, али додаци попут шлага, павлаке за кафу и пуно шећера су калоријска бомба.

Масна храна

Масна храна никада није најбољи избор, јер је тешка за желудац и посебно је калорична. Покушајте да је избегавате колико год можете, а нарочито ујутро.

Слаткиши

Волите ли ујутру уз кафу да поједете и колач? Оставите га за касније, на пример као дезерт након ручка. Доручак сигурно није време за такав избор хране.

Опрезније планирајте оброке: Ове три комбинације намирница нису добре за здравље

Грицкалице

Пуне су соли и масти, па их није препоручљиво конзумирати. Поготово ујутро и касно увече. Ако баш не можете да се суздржите, изаберите здраве грицкалице попут комадића сушене јабуке.

Брза храна

Брза храна је увек на листи намирница које треба да избегавамо, ако не желимо да се угојимо, али и да нарушимо своје здравље, пише Крстарица.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ