Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Када вам је тешко, увек се сетите ових речи: Осам савета за лепши живот

Мислите позитивно и будите срећни

1639579226_shaman-g24dae3756_640.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Психотерапеути немају чаробни штапић за наше проблеме, али нам могу помоћи да их сагледамо из друге перспективе и тако им приступимо на прави начин. Они нам могу дати драгоцене смернице и савете који ће нас натерати да размислимо и кренемо у правом смеру.

Прочитајте још: Ритуали који ће вам улепшати јутро: Започните дан са осмехом на лицу!

Ова година је била стресна и сви смо се нашли на правом ролеркостеру емоција. Зато ће нам свима пријати неколико савета терапеута и доза позитивне енергије да наставимо даље.

8 особа нам је пренело најважније савете које су чули и усвојили ове године од својих терапеута. Ове речи су њима помогле да "прегурају" ову напорну годину:

1. Мисли нису чињенице

Наш мозак може да обради милион мисли у минуту, а ми никада ни не помислимо да застанемо и преиспитамо их. Наше мисли нису чињенице. Оно што помислимо није увек истинито, зато треба понекад застати и преипитати мисли. Једино тако ће нам живот бити избалансиран.

2. Будите нежни према себи

Брините о менталном здрављу, баш као и о физичком. С времена на време дајте себи одмор од свега и свих, тако се чува ум.

3. Нисте у обавези да помогнете баш свима

Нисте одговорни за туђе емоције. Нисте у обавези да терет туђих проблема носите на својим леђима. Сасвим је у реду наћи се другима у невољи, али не дозволите да вас преокупирају туђе бриге, јер тако губите себе.

4. Не можемо да контролишемо туђе мисли

Не трошите драгоцено време и енергију да другима докажете да нису у праву. Овај "посао" ће вас исцрпети без потребе.

5. Тугу не треба игнорисати

Суочавање са тешким моментима је незаобилазно на животном путу. Исплачите се када вам је тешко, сузе су лек. Суочавање са тешким тренуцима може помоћи да наставимо даље.

6. Ставите себе на прво место

Ако не водите рачуна о себи нећете моћи ни другима да будете добри. Ставити себе на прво место није себично, већ кључ среће.

7. Не постоји савршен тренутак

Никад нећете бити потпуно спремни за наредни корак у животу. Уколико чекате савршене околности, никад ништа нећете ни постићи. Крените овог тренутка, не чекајте идеалну прилику.

8. Не правдајте се за своје поступке

Ваше одлуке су само ваша ствар и нисте дужни да их правдате другима. Уколико околина не схвата веше поступке, то није ваш проблем.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas