Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мучи вас ЈЕСЕЊИ УМОР? Ова два савета вам могу ублажити БЕЗВОЉНОСТ И ПОСПАНОСТ

Са променом времена долази и до осећаја хроничне безвољности

1664797809_pexels-nathan-cowley-897817.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Нагла промена времена и прелазак из лета у јесен многима не прија. Хладнији дани и мање сунчаних сати могу довести до осећаја хроничне безвољности, поспаности и умора.

Ово може бити узроковано недостатком витамина Д и серотонина, а проблем можете ублажити ако направите одређене промене у исхрани, сматрају ендокринолози.

1. Чоколада

Чоколада је изврсна намирница која вам може помоћи да поправите своје расположење и подигнете ниво енергије. То не значи да треба да је конзумирате у великим количинама. Препоручује се да ставите коцкицу чоколаде у уста и да пустите да се сама растопи. Тако најбоље делује, чинећи вас буднијим. Паралелно са тим, тако најбоље дижете енергију.

Прочитајте још: Маја ВОЛК открива тајну савршеног изгледа: Један напитак топи масне наслаге и БРИШЕ ЦЕЛУЛИТ

2. Кафа без млека и шећера

Ни у овом случају не треба да претерујете. Једна до две шољице кафе без шећера и млека подићи ће знатно ниво енергије. Такође, помоћи ће вам да се лакше фокусирате и боље обављате послове.

Неки стручњаци наглашавају да се са доласком јесени и недостатком сунчеве светлости, мењају и хормони у нашем организму. Смањује се синтеза серотонина, што у комбинацији са витамином Д може довести до осећаја апатије и слабости.

Треба да имате на уму, да то може бити знак и других проблема у организму. уколико вам ништа не помаже, најбоље би било да се обратите лекару.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas