· · Komentari: 0

Muči vas JESENJI UMOR? Ova dva saveta vam mogu ublažiti BEZVOLJNOST I POSPANOST

Sa promenom vremena dolazi i do osećaja hronične bezvoljnosti

1664797809_pexels-nathan-cowley-897817.jpg
Foto: Pexels

Nagla promena vremena i prelazak iz leta u jesen mnogima ne prija. Hladniji dani i manje sunčanih sati mogu dovesti do osećaja hronične bezvoljnosti, pospanosti i umora.

Ovo može biti uzrokovano nedostatkom vitamina D i serotonina, a problem možete ublažiti ako napravite određene promene u ishrani, smatraju endokrinolozi.

1. Čokolada

Čokolada je izvrsna namirnica koja vam može pomoći da popravite svoje raspoloženje i podignete nivo energije. To ne znači da treba da je konzumirate u velikim količinama. Preporučuje se da stavite kockicu čokolade u usta i da pustite da se sama rastopi. Tako najbolje deluje, čineći vas budnijim. Paralelno sa tim, tako najbolje dižete energiju.

Pročitajte još: Maja VOLK otkriva tajnu savršenog izgleda: Jedan napitak topi masne naslage i BRIŠE CELULIT

2. Kafa bez mleka i šećera

Ni u ovom slučaju ne treba da preterujete. Jedna do dve šoljice kafe bez šećera i mleka podići će znatno nivo energije. Takođe, pomoći će vam da se lakše fokusirate i bolje obavljate poslove.

Neki stručnjaci naglašavaju da se sa dolaskom jeseni i nedostatkom sunčeve svetlosti, menjaju i hormoni u našem organizmu. Smanjuje se sinteza serotonina, što u kombinaciji sa vitaminom D može dovesti do osećaja apatije i slabosti.

Treba da imate na umu, da to može biti znak i drugih problema u organizmu. ukoliko vam ništa ne pomaže, najbolje bi bilo da se obratite lekaru.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.