· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Не можете да одете до стоматолога? Ево како да се бринете о ЗДРАВЉУ ЗУБА за време коронавируса

Сви су погођени коронавирусом и због тога неке проблеме морамо решавати сами код куће.

1606391923_Depositphotos_14554709_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ово је само један од проблема који нас је задесио у 2020. години.

Британско стоматолошко удружење процењује да су, од мартовске блокаде, стоматолози у Енглеској имали скоро 19 милиона мање третмана него у истом периоду прошле године. 

Прочитајте још: ОЧЕКИВАНО ИЛИ НЕ: Ово је НАЈБОЉИ ЛЕК за прехладу!

Иако се неки рутински стоматолошки третмани сада поново доступни, у Великој Британији је оперативни капацитет операција смањен, а неки тријажирају пацијенте у складу са нивоом потреба и ризика. Најбоље је да свог стоматолога контактирате телефоном или мејлом да бисте видели да ли је потребно га посетити.

Прочитајте још: Можда звучи БИЗАРНО, али ова позитивност може бити штетна по психу

Струка се све више прилагођава како се вирус шири. На пример, неки стоматолози су прешли на ручне алате који су спорији и стварају мање прскања. У Енглеској је "време заостајања" током којег соба за пријем мора остати празна након било каквог поступка како би се детаљно очистила и дезинфиковала.

Прочитајте још: Зашто је важан ЛИКОПЕН? Можемо га наћи у овом воћу и поврћу

Стручњаци напомињу да се већина зубних проблема може да се спречи. Прење зуба ујутру и увече, по два минута сваки пут, обично ће бити довољно за спречавање пропадања зуба и болесни десни. Студије су, међутим, показале да људи перу зубе у просеку 43 секунде. 

Било која паста за зубе са флуором ће бити од користи. Не само да да помаже у спречавању каријеса, већ и успорава брзину напредовања постојећег. Стручњаци напомињу да није важно да ли зубе перете обичном или електричном четкицом.

Прочитајте још: ЗБОГОМ ПРОБЛЕМИ: Четири рецепта која решавају све пробавне проблеме

Обична четкица једнако је ефикасна као и електрична!

Што се тиче мењања четкица најбоље за здравље зуба је да четкицу мењате на свака три месеца, а већина људи се не придржава овог правила. 

Прочитајте још: Сачувајте здравље своје ДЕЦЕ! Препознајте прве СИМПТОМЕ алергије на БУЂ

Такође, потребно је обратити пажњу на исхрану, а истраживања показују погубне резултате где људи за време пандемије много више користе грицкалице и брзу исхрану препуну угљених хидрате, него што је то случај био пре вируса.
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.