Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Проверите: Овај необични симптом ДИЈАБЕТЕСА може се приметити само ујутру

Замислите да већ дуго живите са дијабетесом, а да то ни не знате. Обратите пажњу на овај атипични симптом болести - можда ће вас коначно натерати да закажете преглед код лекара...

1670104108_23-shutterstock--2-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Најчешћи симптоми дијабетес мелитуса су абнормална жеђ и сувоћа уста, брз губитак тежине и осећај сталног умора без разлога. Међутим, понекад се ендокрина болест манифестује потпуно атипичним симптомима, које је такође врло лако пропустити.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Јутрањи симптом дијабетеса

На пример, један од знакова болести може се видети само ујутру. Многи то не схватају за нешто озбиљно, али овако вас тело буквално моли за помоћ. Говоримо о потешкоћама са савијањем једног или два прста на руци, а понекад се може чинити да су потпуно замрзнути.

Ова карактеристика се може приметити одмах након буђења. Због тога људи најчешће мисле да током спавања само положе руке и зажмире на проблем.

Прочитајте још: Чаробни напитак за мршављење, јачање имунитета и чишћење црева: Помешајте ове две намирнице

Ако сте ово искусили ујутру неколико пута, заиста је прерано за панику. Међутим, ако прсти одбијају да се савијају дуже време, не треба оклевати - закажите преглед код ендокринолога што је пре могуће.

Запамтите да је дијабетес опасан управо због својих компликација, које се правилним лечењем могу у потпуности избећи. У овом случају, можете узети болест под своју потпуну контролу и наставити да живите нормалан живот.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas