Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
унос течности

Разлози због којих УЈУТРУ треба ПИТИ ВОДУ

Свако има другачију рутину када се пробуди, али то се код многих људи своди на: проверавање друштвених мрежа, устајање из кревета, умивање и испијање прве шољице кафе.

1597480415_water-1545518_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Оно што пуно људи заборавља у целом том процесу је да попију барем једну чашу воде, а то и те како има утицаја на процесе у нашем телу и на то како се осећамо касније у току дана.

Прочитајте још: Да ли правилно ЖВАЋЕТЕ ХРАНУ? Ево колико је то ВАЖНО ЗА ЗДРАВЉЕ

Фото: Пиxабаy

Чак и ако пијете довољно воде у току дана, треба водити рачуна о том јутарњем уносу ове драгоцене течности. Највише воде наш организам губи током спавања, нарочито код људи који хрчу или дишу на уста. Како не би дошло до превеликог губитка хидратације, наше тело лучи хормон вазопресин који служи да задржи воду током спавања, али се он лучи током каснијег дела спавања. То значи да ако не спавате довољно, бићете још дехидриранији ујутру и то је само разлог више да се прво ухватите за чашу воде, а не шољу кафе. А ево и који су то корисни ефекти пијења воде ујутру.

Побољшава метаболизам

Истраживања су показала да када ујутру попијете бар једну чашу воде можете убрзати свој метаболизам чак до 30%. Вода на празан стомак помаже варење и ако вам није забавно да пијете чисту воду, можете у њу додати мало млевеног ђумбира или цимета

Прочитајте још: Течности за испирање уста могу смањити ризик од КОРОНА вируса, али постоји и ЛОША ВЕСТ

Помаже варење!

Спречава камење у бубрегу

Највећи утицај на спречавање камена у бубрегу има редован довољан унос воде током целог дана, а чаша воде ујутру помаже у разређивању супстанци у урину које узрокују појаву камена. То можете потпомогнути и додавањем кришке лимуна.

Фото: Пиxабаy

Против главобоље

Један од главних узрока главобоље је дехидрација, а на превенцији тога се може радити од раног јутра. Размишљајте о води као о леку против главобоље, који пијете лагано током целог дана и почињете чим се пробудите.

Избацује токсине

Међу разлозима зашто је важно уносити довољно воде је то што хидриран организам у себи има мање токсина. Већи унос воде значи више одлазака у тоалет, а то даље значи више избачених токсина из организма. Једноставно звучи, а може се лако заборавити.

Прочитајте још: ЖИВЕЛИ СМО У ЗАБЛУДИ: Ако вам је врућина никако немојте пити ХЛАДНО, ово је РЕШЕЊЕ

Један од главних узрока главобоље је дехидрација!

Смањује горушицу

Ако имате проблема са горушицом у току ноћи, чаша воде кад се пробудите ће прочистити заосталу киселину из једњака и са зуба и смањити онај препознатљиви непријатан осећај. А потом, погодили сте, наставите да пијете довољно воде до краја дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas