· · Коментари: 0
САВЕТИ

Решите проблем несанице помоћу ове три намирнице

Несаница је све чешћи проблем модерног доба, који може донети много мука и проблема

1616409087_Depositphotos_10324565_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос

Осим што вас онеспособљава да на послу и у дневним активностима нормално функционишете, може изазвати и анксиозност и многе друге здравствене проблеме. 

Прочитајте још: Лековита моћ ЛАНЕНОГ семена: Невероватан РЕЦЕПТ препородиће вам кожу лица!

1. Ферментисана храна

Фото: деспоситос

Природно ферментирана храна утиче на здравље наших црева, а здрава пробава је предуслов да се наше тело осећа угодно. У ствари, постоји директна повезаност између црева и мозга, то је живац вагус. Када је мозак опуштен, он даје дозволу цревима да посвети енергију пробави. Стога, за мирнији сан, за вечеру одаберите мисо супу, кисели купус, напитак од јабуковог сирћета, јогурт или кефир (ако подносите лактозу) или лакто-ферментиране краставце.

2. Кромпир
 
Како бисте побољшали цревну флору, уз ферментиране намирнице, потребно је јести и кртоласто поврће које је богато скробом, например, батат, кромпир или маниока корен. Ово поврће воле добре бактерије из црева, па њиховом конзумацијом директно помажемо њихов развој.

Прочитајте још: ТАЈНА је у воћу: Убрзајте метаболизам природним путем помоћу ових намирница

3. Трешње
 

Ако вам навече шкоди воће, одличан поподневни међуоброк су трешње. Богате су комплексом витамина Б (који утиче на здравље нервног система и индиректно контролише спавање) и магнезијумом (који опушта мишиће и враћа миран сан), па чак и мелатонином, који називају хормоном сна. Мелатонин у трешњама је у природном облику па га наш организам, показују истраживања, може најбоље искористити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.